قباد محمدی رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به شروع طرح اربعین از ۲۷ مرداد، گفت : این طرح بصورت رسمی تا ۱۸ شهریور ادامه داشت، اما با توجه به تداوم بازگشت زوار، اجرای آن بصورت محدودتر تا روز گذشته (۲۱ شهریور) نیز ادامه یافت.
وی افزود: در این طرح بیش از ۲۴۰۰ نیروی بهداشت و درمان به ارائه خدمات به زوار پرداختند که از این تعداد بیش از ۱۵۰۰ نفر در مرز خسروی فعالیت داشتند.
محمدی با اشاره به اختصاص ۲۵۵ تخت فعال به طرح اربعین گفت: طی مدت اجرای طرح اربعین ۲۳۵ زائر به مراکز درمانی مراجعه داشتند که از این تعداد تنها ۲۸ نفر شامل ۲۵ ایرانی و سه نفر از اتباع سایر کشورها بستری شده و مابقی به صورت سرپایی مداوا شدند.
وی با اشاره به فعالیت هفت بیمارستان و درمانگاه در مرز خسروی گفت: دو بیمارستان صحرایی توسط سپاه و ارتش در مرز راه اندازی شد و پنج درمانگاه هم با مدیریت خود دانشگاه با تجهیزات مناسب و امکانات دارویی و درمانی در مرز فعالیت داشتند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به خدمات صورت گرفته در حوزه بهداشت نیز اشاره و تصریح کرد: در طرح اربعین ۴۲۴ هزار و ۵۰۶ نفر غربالگری شده و از ۴۴۹۷ نفر تستهای مربوط به کرونا و وبا گرفته شد.
محمدی از مراجعه ۳۲ هزار و ۵۱۵ نفر طی این مدت به مراکز جامع سلامت خبر داد و افزود: در ایام اربعین ۱۸ هزار و ۷۱۹ زائر توسط پزشکان مستقر در این مراکز ویزیت شدند.
وی از ارائه خدمات دندانپزشکی به ۷۰۴ زائر هم خبر داد و افزود: همچنین طی این مدت به ۱۹ هزار و ۴۰۳ زائر خدمات دارویی ارائه شد و به ۲۴۱۶ زائر نیز مشاوره روان و تغذیه داده شد.
وی افزود: طی این مدت بیش از ۲۲ هزار و ۶۲۷ بازدید از مراکز تهیه و توزیع غذا و موکبها در مسیر تردد زوار صورت گرفت. همچنین ۱۵۲۹ بازدید هم از مراکز اقامتی و محلهای اسکان زائرین انجام شد.
وی از انجام بیش از ۱۴ هزار و ۸۰۰ سنجش از مواد غذایی و محیطهای تهیه و عرضه مواد خوراکی خبر داد و افزود: علاوه بر این بیش از ۱۰ هزار و ۵۰۰ مورد کلرسنجی از آب آشامیدنی صورت گرفته است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه به بخشی از خدمات صورت گرفته در حوزه فوریتهای پزشکی هم اشاره و تصریح کرد: طی زمان اجرای طرح اربعین بیش از ۸۳۰۰ ماموریت اورژانسی انجام شد که از این تعداد ۶۱۰ ماموریت ترافیکی و ۷۶۹۱ ماموریت غیرترافیکی بوده است.
محمدی گفت: از مجموع ماموریتهای غیرترافیکی ۱۰۲۸ مورد مربوط به گرمازدگی، ۳۹۹ مورد تنفسی، ۲۲۵ مورد قلبی، ۱۷۰ مورد مسمومیت و مابقی سایر موارد بوده است.
وی افزود: در طرح اربعین ۳۳۹ نیروهای اورژانس به همراه ۱۱۵ آمبولانس، پنج دستگاه اتوبوس آمبولانس، چهار موتورلانس و دو بالگر فعال بودند.
محمدی یادآور شد: با خدمات رسانی صورت گرفته در بخشهای مختلف بهداشت و درمان، به حدود نیم میلیون زائر اربعین خدمات رسانی شده است .