نتایج نظرسنجی جدید نهاد آمریکایی «بنیادهای جامعه باز» (بنیاد سوروس/ OSF) که در میان بیش از ۳۶ هزار نفر در ۳۰ کشور مختلف انجام شد، نشان میدهد که جوانان در اغلب کشورها معتقدند دموکراسی توانایی راهحل ارائه دادن برای اغلب مشکلات را ندارد.
این نظرخواهی بین ماههای مه و ژوئیه سال جاری انجام شد و نشان میدهد که دموکراسی گزینه ارجح برای اکثریت قریب به اتفاق پاسخ دهندگان است، اما تنها ۵۷ درصد از شرکتکنندگان گروه سنی ۱۸ تا ۳۵ سال آن را به عنوان ارجحیت بر سایر ابزارهای حکومتی میدانند.
«مارک مالوک براون» رئیس این نهاد آمریکایی، درباره این نظرسنجی، گفت: «یافتههای ما جدی، حساس و نگرانکننده هستند. مردم به شکل کلی در سرتاسر جهان هنوز میخواهند به دموکراسی باور داشته باشند، اما نسل به نسل، این ایمان در حال محو شدن است، و دلیل آن هم تردید برای کارآمدی دموکراسی در ایجاد تغییرات و ارائه راهحل در مسائل مختلف زندگی است.»
این نظرسنجی همچنین نشان میدهد حدود ۳۵ درصد از جوانان معتقدند که داشتن یک «رهبر قوی» که انتخابات برگزار نمیکند یا با مجالس قانونگذاری تعامل ندارد، «راه خوبی برای اداره کشور است». در همین گروه سنی، ۴۲ ٪ حمایت خود ا از حکومت نظامی ابراز کردند، در حالی که ۲۰ ٪ از پاسخ دهندگان مسنتر موافق حکومت نظامی بودند.
البته در اغلب موارد تمامی گروههای سنی شرکت کرده در نظرسنجی نظر موافقی داشتند و حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد آرای آنها با هم موافق بود، به طور مثال، اکثر افراد مخالف تبعیض قائل شدنِ دولتها برای گروههای خاص از نظر ظاهری، مذهبی، نژادی و جنسی بودند.
فقر، نابرابری و بحران آب و هوا نیز به عنوان مبرمترین مسائل پیشروی مردم امروز عنوان شد و بیش از نیمی (۵۳ درصد) گفتند که احساس میکنند کشورشان در مسیر اشتباهی پیش میرود. حدود یک سوم نیز معتقد بودند که سیاستمداران در راستای منافع رای دهندگان خود کار نمیکنند.