خلیلاحمد سلامی اظهار کرد: از ابتدای امسال تا پایان مرداد ماه، ۴۳ مورد گشت مشترک بازرسی شناسایی شاغلان خارجی غیر مجاز در استان انجام شده است.
وی با بیان اینکه حاصل این بازرسی ها، شناسایی ۳۲۲ نیروی کار خارجی غیرمجاز بوده است، افزود: در این راستا، ۳۱ کارفرمای متخلف به مراجع قضایی معرفی شدند.
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان ادامه داد: در پنج ماهه نخست امسال، ۴۸ نیروی کار ایرانی جایگزین اتباع خارجی غیرمجاز در کارگاههای سطح استان شدند.
وی تاکید کرد: ورود غیرقانونی نیروهای کار فاقد مجوز به کشور، موجب تحمیل هزینههای بسیار و کاهش ظرفیت اشتغال کشور میشود و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به منظور جلب مشارکت مردمی برای صیانت از نیروی کار ایرانی و برخورد با کارفرمایان متخلف، از طریق سامانه تلفنی ۰۲۱۶۳۶۹ آماده دریافت شکایات و گزارشهای مردمی در خصوص اشتغال نیروی کار خارجی غیرمجاز است.
سلامی ادامه داد: مطابق ماده ۱۸۱ قانون کار، هرگونه به کارگیری اتباع خارجی در واحدهای کارگاهی ممنوع و کارفرمایانی که اتباع بیگانه فاقد پروانه کار را به خدمت بگیرند یا در کاری غیر از آنچه در پروانه کارشان ذکر شده بپذیرند، برابر قانون از ۹۱ روز تا ۱۸۰ روز حبس و پرداخت چند برابر دستمزد یک کارگر جریمه میشوند.