از امروز (۲۵ شهریور) مسابقات کشتی قهرمانی جهان به مدت ۹ روز در صربستان آغاز میشود. این بار استارت با کشتی آزاد خواهد بود، برخلاف سال گذشته که ابتدا فرنگیکاران روی تشک سالن اشتارک آرهنای بلگراد رفتند.
تیم ملی آزاد ایران سال گذشته در این پیکارها که ۲۴ تا ۲۷ شهریور به انجام رسید عنوان نایبقهرمانی جهان را به خود اختصاص داد. برای تیم پژمان درستکار، رحمان عموزاد و کامران قاسمپوردر ۶۵ و ۹۲ کیلوگرم، رضا اطری در ۶۱ کیلو، محمد نخودی در ۷۹ کیلوگرم و حسن یزدانی در ۸۶ کیلوگرم مدال نقره و یونس امامی در ۷۴ کیلو و امیرحسین زارع در ۱۲۵ کیلوگرم مدال برنز گرفتند تا ایران با ۱۵۰ امتیاز نایبقهرمان جهان شود.
آمریکا در غیاب روسیه با ۱۹۸ امتیاز قهرمان جهان شد و بعد از ایران نیز تیم ژاپن به عنوان سومی دست پیدا کرد.
تیم ملی آزاد ایران سال گذشته استارت کار خود را در بلگراد با ۹ کشتیگیر زد و امیرمحمد یزدانی سر وزن نرسید. البته حتی اگر یزدانی هم روی تشک میرفت و طلا هم میگرفت، تیم ایران با ۲۵ امتیاز بیشتر هم قهرمان نمیشد چراکه در مصاف رودررو با کشتیگیران آمریکایی، سهم برد آنها بیشتر از تیم کشورمان بود.
امسال به نظر تیم ملی ایران با شرایط متفاوتتری در مقایسه با سال گذشته در این دوره از رقابتها شرکت میکند. هرچند شاهد بازگشت روسها به مسابقات هستیم، اما امتیاز تیمی آنها در ردهبندی نهایی لحاظ نخواهد شد، مثل همان اتفاقی که در مسابقات جهانی دو رده سنی نوجوانان و جوانان نیز اتقاق افتاد.
تا امروز تمامی تیمهای کشتی ایران در مسابقات جهانی عنوان قهرمانی را از آن خود کردهاند و تیم آزاد بزرگسالان هم باتوجه به آمادگی بالای تیم و سابقه خوب ملیپوشان، امید زیادی به کسب عنوان قهرمانی دارد.
رضا اطری، رحمان عموزاد، امیرمحمد یزدانی، یونس امامی، محمد نخودی، حسن یزدانی و امیرحسین زارع سال گذشته هم در عضویت تیم ملی آزاد بودند که از این جمع همه مدال گرفتند جز امیرمحمد یزدانی که نتوانست روی تشک حاضر شود.
میلاد والیزاده، امیرعلی آذرپیرا و مجتبی گلیج، سه عضو جدید تیم ملی در مقایسه با بلگراد ۲۰۲۲ هستند که البته گلیج سال ۲۰۲۱ عضو ۹۷ کیلوگرم تیم ملی آزاد در اسلو بود و اگر آن اشتباه ثانیههای آخری را مرتکب نمیشد چه بسا فینالیست شده و رنگ مدالش بهتر میشد، اما او به برنز جهانی نروژ رضایت داد.
آذرپیرا هم باتوجه به آسیبدیدگی کامران قاسمپور و عدم کسب آمادگی لازم ملیپوش ۹۲ کیلوگرم شد. قاسمپور برای حضور در مسابقات جهانی، باوجود تلاش فراوانی که داشت، درنهایت شرکت در این رقابتها را از دست داد و حالا میخواهد حضور در بازیهای آسیایی را از دست ندهد، اما آذرپیرا هم که جایگزین او شده، کشتیگیری است که در هر دو وزن ۹۲ و ۹۷ کیلوگرم قابل اعتماد نشان داده و در دو سال اخیر، عملکرد قابل دفاعی داشته است.
دیگر عضو جدید تیم ملی، میلاد والیزاده است، از همه جوانتر و کمتجربهتر، اما رشد او در چند ماه اخیر آنقدر زیاد بوده و انگیزهاش بالا که صرف حضور در مسابقات، راضیاش نمیکند. او به دنبال رسیدن به اهداف بالایی است که باید از همین جهانی استارت بخورد.
از آن طرف تیم آمریکا با تغییرات نسبتاً زیادی در مسابقات جهانی شرکت میکند. زین ریچاردز در ۵۷ کیلو جای توماس گیلمان را گرفته، که البته کشتیگیر بسیار خوب و خطرناکی است. نیک لی به جای دیاکو میهالیس که سال گذشته فینال ۶۵ کیلوگرم جهان را با رحمان عموزاد برگزار کرد، به بلگراد میآید. جردن باروز بزرگ که سخت هم شکست میخورد جای خود را به چنس مارستلری داده که از سال گذشته تا امسال، دو مرتبه با امتیاز عالی مقابل محمد نخودی شکست خورده است.
در ۹۲ کیلوگرم هم امسال خبری از جیدن کاکس نیست که میخواست برای دوبنده ۹۷ کیلوگرم آمریکا با کایل اسنایدر رقابت کند، اما به دلیل مصدومیت در فاینال ایکس حاضر نشد. زاهید والنسیا که سابقه شکست مقابل امیرعلی آذرپیرا را دارد، نماینده این وزن آمریکا در مسابقات جهانی است.
در ۱۲۵ کیلوگرم نیز هرچند گیبل استیوسون نفر برتر فاینال ایکس بود، اما درنهایت تصمیم به انصراف از مسابقات جهانی گرفت تا پاریس میسون جایگزین او شود.
علاوه بر این نفرات، ویتو آروجا در ۶۱ کیلو، زین رتفورد در ۷۰ کیلو، کایل دِیک در ۷۴ کیلو، دیوید تیلور در ۸۶ کیلو و کایل اسنایدر در ۹۷ کیلوگرم هم دیگر ملیپوشان آمریکا در بلگراد هستند که هر کدامشان میتوانند شانس کسب مدال طلا باشند.
روز اول مسابقات جهانی به رقابت کشتیگیران ۶۱، ۷۰، ۸۶ و ۱۲۵ کیلوگرم اختصاص دارد که رضا اطری، امیرمحمد یزدانی، حسن یزدانی و امیرحسین زارع روی تشک میروند. هر چهار نفر آنها سابقه کسب مدال جهانی را دارند و میتوانند استارت خوبی برای تیم ملی کشتی آزاد در مسابقات جهانی را رقم بزنند.