مجتبی دهقان پور با اذعان به اینکه انجیر خشک ایران به ویژه شهرستان استهبان از نظر کیفی منحصر به فرد است، گفت: در سال جاری شهرستان استهبان با بیش از ۲۲ هزار هکتار باغات انجیر مثمر سهم ۱۷ هزار تنی از تولید انجیر خشک استان فارس را دارا خواهد بود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه استهبان یکی از قطبهای تولید انجیر خشک در دنیاست که محصول تولیدی در سطح جهانی از نظر کیفیت، برند جهانی و بی رقیب است، افزود: در حال حاضر عمده صادرات این محصول به کشورهای آسیایی است، امیدواریم با ثبت جهانی انجیر استهبان به عنوان "چهارمین نظام میراثی با ارزش جهانی" کشور، بتواند مسیر خود را بیشتر از گذشته به بازارهای اروپایی باز کند.
او با بیان اینکه تنوع بخشی به بازارهای هدف از جمله بازارهای اروپایی یک ضرورت برای بهبود شرایط است، اضافه کرد: امیدواریم یکی از کارکردهای ثبت انجیر به عنوان میراث جهانی، معرفی این محصول به دنیا باشد و یک اطلاع رسانی همگانی انجام بشود.
دهقان پور با اشاره به اینکه انجیر استهبان تقریباً یک محصول ارگانیک است و به استانداردهای ارگانیک نزدیک است، اظهار کرد: معرفی این محصول در قالب نظام جیاس میتواند به ما کمک کند که یک بازارهای هدف بیشتری پیش روی مان داشته باشیم.
او با تشریح اینکه فلسفه ایجاد ایستگاههای تحقیقات کشاورزی در هر منطقه انجام یک سری کارهای پژوهشی متناسب با شرایط اقلیمی، اکوسیستم و محصولات منطقه با هدف افزایش بهرهوری تولید و تاب آوری محیطی نسبت به تغییرات اقلیمی است، افزود: رسیدن به راه حلهای مناسب در خصوص مسائل و چالشهای موجود خصوصا در بخش کشاورزی نیازمند صبر و گذر زمان بیشتری است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه یکی از موضوعاتی که میتواند به افزایش بهرهوری تولید و کاهش عوامل خسارتزا از جمله گرمازدگی کمک کند، علمی کردن کشاورزی و باغداری است، گفت: بخشهای تحقیقات میتوانند نقش موثری داشته باشند، باید ارتباط مناسب با تولید کنندگان ایجاد کنند، متناسب با مسائل موجود به دنبال راه حل باشند که در همین راستا طرح افزایش نفوذ دانش در واحدهای تولیدی را اجرایی کرده ایم.
او به موضوع ایجاد دو زنجیره ارزش انجیر نیز پرداخت و افزود: این زنجیرهها با ارتباط مستقیم با تولیدکنندگان و با تکیه بر تولید سالم، اقدام به خرید محصولات با کیفیت کرده و پس از بسته بندیهای استاندارد و یا فرآوری به بازارهای داخلی و خارجی صادر میکنند.