شانزدهمین جشنواره بینالمللی پژوهش فرهنگی با موافقت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس جشنواره، «جایزه عماد افروغ» را به آثار پژوهشی برتر در حوزه «نقد و سیاستگذاری فرهنگی» اهدا میکند.
هدف از این جایزه، تجلیل از جایگاه علمی و تکریم تلاشهای فکری زندهیاد عماد افروغ بهعنوان متفکر و جامعهشناس متعهد و بومی و تقویت گفتمان انقلاب اسلامی در حوزة پژوهش فرهنگی و تثبیت تحقیقات «نقد درون گفتمانی» با جهتگیری متعهدانه نسبت به انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی است. اهتمام به تربیت و پرورش پژوهشگر بومی و دغدغهمند نسبت به مسائل خاص جامعه ایران و حمایت از پژوهشهای حوزه آسیبشناسی فرهنگی جامعة ایران از دیگر اهداف این جایزه است.
پژوهشگران و نویسندگان میتوانند آثار پژوهشی خود در حوزه نقد و سیاستگذاری فرهنگی را از طریق سایت شانزدهمین جشنواره بینالمللی پژوهش فرهنگی فرهنگی (به نشانی IFCR.IR) به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. مهلت ارسال آثار، نیمه مهر ۱۴۰۲ است.
گفتنی است زنده یاد «عماد افروغ» اگرچه دانشآموخته علوم اجتماعی مدرن بود، اما با تعالیم «امام خمینی» (ره) و «انقلاب اسلامی» هویت یافته بود و همه حیات علمی و سیاسی اش در رفت و برگشت نظری میان آرمانهای «انقلاب اسلامی» و واقعیات «جمهوری اسلامی» گذشت. «تلاشهای فکری» این «دانشمند فرزانه و انقلابی» موردتوجه و تجلیل رهبر معظم انقلاب قرار گرفت، و آثار پرتعداد او در تحلیل جامعه شناختیِ انقلاب اسلامی و مسائل فرهنگی جمهوری اسلامی، از او چهره وی را به عنوان «جامعهشناس انقلاب اسلامی» تثبیت کرده بود.
براساس فراخوان جشنواره شانزدهم، آثاری که در یکی از محورهای فراخوان و در فاصله فروردین ۱۳۹۸ تا شهریور ۱۴۰۲ (در بخش داخلی) و ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ (در بخش بینالملل) انجام شدهاند، میتوانند در جشنواره شرکت کنند.
آثار پژوهشی میتوانند در قالب طرحپژوهشی، پایاننامه کارشناسی ارشد، رساله دکتری، کتاب (برگرفته از طرح پژوهشی)، مقاله علمی پژوهشی (پُراستناد) و گزارش سیاستی باشند. آثار آسیبشناسانه، کاربردی و شامل ارائه راهکار در اولویتاند. آثار ترجمهای در انتخاب پژوهش فرهنگی شرکت داده نمیشوند.