دکتر گرجی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل یکی از عوامل موثر در قدرت باروری زوجین را کیفیت سطح زندگی خواند و گفت: امروزه در مطالعات متعدد بر تاثیر سبک زندگی افراد در ارتقاء قدرت باروری و سلامت مادر و جنین طی دوران بارداری تاکید بسیار میشود.
او با بیان اینکه در منابع معتبر و مکتوب طب ایرانی نیز بر اهمیت کیفیت سبک زندگی افراد بر میزان باروری و سلامت فیزیکی بسیار تاکید میشود، افزود: بهداشت خواب، داشتن خواب مناسب شبانه، پرهیز از دیر خوابیدن و داشتن نشاط صبحگاهی علاوه بر اینکه باعث سلامتی و نشاط روزمره افراد خواهد شد در تنظیم ترشح هورمون ها، سیستم ایمنی و قدرت بدن هم تاثیرات بسیاری دارد.
دکتر گرجی توصیه کرد که تا حد امکان از بی خوابی شبانه و خواب طولانی طی روز پرهیز شود. همچنین رژیم غذایی نامناسب، مصرف فست فودها و رژیمهای غذایی پرچرب همراه با قند و کربوهیدرات بسیار بالا، به ویژه در افراد مبتلا به چاقی و اضافه وزن، میتواند قدرت باروری را در زوجین کاهش داده و منجر به افزایش پیامدهای نامطلوب بارداری در مادر و جنین گردد.
او گفت: فیبر و سبزیجات در رژیم غذایی، میوههای مناسب فصل برای دوران بارداری (سیب، گلابی، به، انار) و خشکبار مناسب (مویز، توت خشک و انجیر) می توانند به عنوان جایگزین تنقلات صنعتی استفاده شوند.
گرجی با اشاره به اینکه داشتن فعالیت فیزیکی و جسمانی پیش و حین دوران بارداری بسیار حائز اهمیت میباشد، گفت: متاسفانه امروزه بدلیل زندگی صنعتی که اکثر افراد مبتلا هستند میزان فعالیت فیزیکی بسیار محدود شده است.
رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: افراد در طی روز حداقل ۳۰ الی ۶۰ دقیقه فعالیت ورزشی بویژه ورزشهایی مثل پیاده روی، شنا، یوگا و حرکتهای کششی داشته باشند که علاوه بر تقویت و بهبود جریان سیستم قلبی-عروقی بدن، باعث تقویت و افزایش قدرت عضلات کف لگن در مادر شده تا بارداری و زایمان راحت تری را تجربه کنند.