قاسمی گفت:اگر جنس خشم را نشناسیم و با تکنیک ها‌ی کاربردی به موقع راهش را سد نکنیم باعث بروز عصبانیت خواهد شد.

زهره قاسمی روانشناس بالینی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: خشم یک حس درونی است که می‌تواند در دو جهت مثبت و منفی درون انسان‌ها ایجاد شود. اگر جنس خشم را نشناسیم و با  تکنیک ها‌ی کاربردی به موقع راهش را سد نکنیم باعث بروز عصبانیت خواهد شد. کم حرف زدن و گوش دادن تکنیکی که می تواند در کاهش خشم بسیار کمک کننده باشد. در عصبانیت تمام تلاشمان را کنیم که کمتر حرف بزنیم.

او بیان کرد: تکنیک نوشتن بدین صورت است که نامه ایی را به کسی که باعث خشم شده بنویسید و بعد از نوشتن حرف دلتان، آن نامه را پاره کنید. این پاره کردن می‌تواند عصبانیت را به صورت یک برون ریزی درست تبدیل کند که آسیب کمتری به خودمان و اطرافیانمان می رسد.

چکاپ پزشکی 
قاسمی گفت: گاهی کمبود ویتامین‌های مختلف موجب بروز خشم و عصبانیت‌های تکراری می‌شود، پس لازم است که هر ۶ ماه یکبار به پزشک برای چکاپ کامل مراجعه کنیم. از چیزی که  عصبانیتان می کند به صورت موقت دور شوید. البته بهتر است  در لحظه عصبانیت باید از تکنیک ۳ لباس؛ ۱-لباس خودداری، ۲-ترک محل، تلویحا درست (سربسته صحبت کردن) استفاده کرد.

مرحله اول:لباس خودداری
او تصریح کرد: لباس خودداری لباسی است که وقتی در یک رابطه، خشمی پیش می‌آید و این خشم به حالت انفجار نزدیک می‌شود در این مواقع بهتر است  از آن استفاده کرد و به خودتان اجازه دهید که در آن لحظه انفجار هیچ کاری را انجام ندهید.‌گاهی کاری نکردن در خیلی از زمان هاوموقعیت‌ها بهتر از هرکاری است. این لباس خودداری می تواند در فروکش کردن خشم بسیار کمک کننده باشد.

مرحله دوم:لباس ترک محل
قاسمی در ادامه بیان کرد: لباس ترک محل در زمانی که جنگی صورت میگیرد؛ (دعوا) طرف مقابل وقتی می بیند طرف مقابلش در حالت انفجار است به این درک رسیده که اگر بماند اتفاقات خوبی برای این رابطه نمی‌افتد. در این زمان توصیه می شود لباس ترک محل را استفاده کنید. یعنی سریع محیط را ترک کنید و موقعیت خودرا در لحظه تغییر دهید. این تکنیک بسیار کمک کننده است تا خشم طرفین فروکش کند.

مرحله سوم: لباس تلویحاً درست
روانشناس بالینی گفت: اگر طرف مقابل شما در یک چرخه دعوا به خشم انفجاری نزدیک شد میتوانید از لباس تلویحاً درست استفاده کنید تا کمتر آسیب ببینید. در این موقعیت‌ها از واژه‌هایی مثل؛ تو درست میگویی و یا حق با توست استفاده کنید. با این تکنیک  می توانید خشم طرف مقابل را کنترل و مدیریت کنید و در زمان مناسب که خشم فروکش کرد در مورد موضوع بایکدیگر گفتگو موثر داشته باشید.

قاسمی در آخر نتیجه‌گیری کرد: مغز انسان‌ها به ۳ طبقه تقسیم شده است؛ ۱- مغز بالایی (کورتکس) ۲- (مغز میانی) ۳-مغز پایینی (حیوانی) در هنگام خشم کورتکس و مغزمیانی ارتباطشان با مغز پایینی یا حیوانی قطع می شود. فرمانی که در هنگام خشم از مغز صادر می شود مربوط به مغز پایینی انسان‌ها است. اگر بتوانید با تکنیک‌های کاربردی خشم خود را مدیریت کنید و  فروکش کند این امکان را به مغز خود می دهید که قسمت‌های کورتکس یا میانی ارتباطشان با مغز پایینی دوباره برقرار شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۰ ۲۸ شهريور ۱۴۰۲
درود متشکر
Iran (Islamic Republic of)
معلول المغز المیانی
۱۲:۰۱ ۲۸ شهريور ۱۴۰۲
من یه بار یه نفر چاقو گذاشته بود زیر گلوم بعد به مادرم حرف ناجور زد منم سریع لباس سوم رو تنم کردم گفتم: تو راست میگی! بعد لباس چهارم رو هم تنم کردم گفتم تازه نوکرتم هستم و بعد بلافاصله لباس پنجم رو هم تنم کردم گفتم اینم شماره خودم هر موقع کاری داشتی در خدمتم ... در این مواقع حتی با وجود گرمای هوا یک کمد کامل لباس همراه خودم می برم!
آخرین اخبار