شمس الدین حسینی با حضور در برنامه صف اول اظهار کرد: اکنون رشد اقتصادی ما جوانه زده و این که با چه اتفاقی این جوانه سبز شود به سیاست گذاری ها بستگی دارد.
او افزود: در کمیسیون خود بحث تولید و اصل ۴۴ را دنبال میکنیم. در بحث تولید سعی کردیم در چارچوب سیستمی موضوع را بررسی کنیم . ما روی ۲ قانون که یکی از آنها تسهیل صدور مجوز کسب و کار بود و متاسفانه برخی به دلیل منافع خود در مقابل این قانون ایستاده اند اقدام کرده ایم و البته از صدا و سیما نیز تشکر میکنیم که کمک شایانی کرد تا این قانون به یک مطالبه عمومی تبدیل شود.
رئیس کمیسیون جهش و رونق تولید مجلس گفت: نکته مهم آن است که در گذشته بخش مهمی که دولت در قالب وجوه عمومی به خدمت اشتغال میآورد به صورت کمک بود و این انباشت میشد، اما با ساز و کاری که ایجاد کردیم اکنون بخشی از این پول باقی مانده است و در سال جاری چیزی حدود ۸ هزار میلیارد تومان از این مبلغ باقی مانده است. در سال ۱۴۰۱ نیز حسابهایی تحت عنوان پیشرفت و عدالت ایجاد کردیم و منابع می توانند در آن باقی بمانند.
وی گفت: به لحاظ اقتصادی طبق فرمایشات رهبری هم تولید و هم مهار تورم را باید انجام دهیم و این ۲ از هم جدا نیستند و روی یکدیگر موثر هم هستند.اگر روش تامین مالی ما به این ترتیب باشد که همه فشار را روی بانک بگذاریم ناترازی در سیستم بانکی کشور ایجاد میشود و پایه پولی افزایش پیدا میکند و تورم ایجاد میشود. کشورهای دنیا در کنار سیاست مالی و سیاستهای پولی موضوعی به نام مهندسی مالی را دنبال میکنند که چه کنیم که فشار مالی به بانک ها ایجاد نشود.
حسینی ادامه داد: اگر منابع مالی هم داشته باشیم اما مجوزهای کسب و کارهای ما با سختی صادر شود باز هم دچار مشکل میشویم و این موضوع را باید حل کنیم.ما اکنون نوآوری را ایجاد کردیم به نام بستههای سرمایه گذاری بی نام که به سرمایه گذارها در استان های مختلف داده می شود اگر این بسته داده شد کسی نباید مجوز جدید درخواست کند.
وی درباره انتقادات نسبت به ایجاد فساد با قانون صدور مجوز های کسب و کار گفت: اگر مجوزها شفاف باشد چه فسادی وجود دارد. فساد یکی از دلایش عدم شفافیت است و این دو در مقابل یکدیگر قرار دارند و جایی فساد است که شفافیت وجود ندارد. در صدور مجوزهای کسب و کار گفتیم که عنوان کنید که مجوزها به چه کسانی داده میشود و دیده میشود که اکنون چه مقاومتهایی با این طرح وجود دارد.
حسینی گفت: اکنون نهادهای محدودی در کشور ما ضمانت نامه صادر میکنند. اکنون شرایط سخت شده و در طرحی که ما ارائه کردیم ضمن توسعه وثیقهها ساز، کار موسسات نیز تعیین شده است و زنجیره تامین مالی ما به سمت یکپارچگی در حال حرکت است. بازارهای مالی بسیار متحول شده اند و دریچه جدیدی باز شده است و انقلاب اطلاعات باعث شده که فضای جدیدی به وجود آید و این تحولات پی در پی خواهد بود. البته ما در این امر ظرفیتهای قانونی خوبی هم داریم.
رئیس کمیسیون جهش و رونق تولید مجلس گفت:سال گذشته قانون جهش تولید دانش بنیان را داشتیم که بخشی از مشکلات آن ها را مورد توجه قرار دادیم. یکی از ویژگیهای تولید دانش بنیان آن است که نقش دانش فنی در آن زیاد است.
وی درباره بستههای سرمایه گذاری که به صورت بی نام داده شده است گفت:اقتصاد ما به گونهای است که مقررات زیاد و در همی داریم. ما به ساز و کارهای جدید نیاز داریم. برخی از جزایر ما از بعضی از کشورهای همسایه بزرگتر هستند، اما درآمد سرانه را مشاهده کنید. ما میتوانیم حرکتهای بزرگی داشته باشیم.
حسینی گفت: قانون صدور مجوزهای کسب و کار با سختیهای زیادی جلو میرود، اما نسبت به گذشته پیشرفتهای زیادی کرده است. کشور موفق آن کشوری است که قانون را سریعتر اجرا میکند حتی اگر قانون بد باشد. اجرایی شدن این قانون را می توان از همکاری مجلس و صدا و سیما دانست. وزارت اقتصاد از قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار حمایتهای خوبی کرده، اما باید شجاعت خود را در این امر بیشتر کند. ما نیز هر جا بتوانیم این قانون را قویتر اجرایی میکنیم از هیج وجه آن کوتاهی نخواهیم کرد.
رئیس کمیسیون جهش و رونق تولید مجلس گفت:برخی از دستگاهها به صورت صوری به دستگاه صدور مجوز کسب و کارها متصل هستند این مشکلات نیز وجود دارد، اما باید مسیر خود را ادامه دهیم اگر زمانی محیط کسب و کار ما بهبود پیدا کرد بخش عمدهای از مشکلات کشور حل خواهد شد. امروز محیط کسب و کار کشورها هستند که با یکدیگر رقابت میکنند در این بحث باید تلاش کنیم و اگرمحیط کسب و کار ما درست نباشد اتفاق مثبتی در کشور پیش نمیآید.
حسینی در انتها گفت: صدور مجوزهای کاغذی دوره اش تمام شده و تخلف است و انتظار داریم برخی نهادهای قضایی و انتظامی نیز به ما بیشتر در اجرایی کردن این قانون کمک کنند.