طه سمیعی اظهار داشت: از ابتدای سال گذشته تاکنون ۲۲۱ میلیون دلار کالا از استان به خارج کشور صادر شده است که در برنامه تدوین شده، سهم استان کردستان از میزان صادرات کشور، ۲۰۳ میلیون دلار در نظر گرفته شده بود.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت کردستان از تحقق ۱۰۹ درصدی برنامه حوزه صادرات کردستان خبر داد و افزود: صادرات سایر گمرکات نیز ۱۲۶ میلیون دلار بوده و در نهایت حجم کل صادرات از مرزهای استان ۳۴۷ میلیون دلار بوده است.
او با اشاره به اینکه کردستان استانی مرزی و دارای پتانسیلهای خوب در زمینه تجارت مرزی است، بیان کرد: این استان یکی از دروازههای تجاری به سمت کشور عراق و کشور سوریه و نهایتاً دریای مدیترانه محسوب میشود.
به گفته سمیعی، استان کردستان به عنوان دومین مرز ترانزیت کشور شناخته میشود و در این راستا برنامه ریزیهایی برای توسعه صادرات در سطح استان انجام گرفته است.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت کردستان در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: واردات کردستان از طریق ثبت سفارش نیز ۱۰۹ میلیون دلار و ترانزیت یک میلیارد و ۶۴۳ میلیون دلار بوده و حجم کل مبادلات شامل صادرات، صادرات سایر گمرکات، واردات و ترانزیت نی ۲ میلیارد و ۹۹ میلیون دلار بوده است.
او ادامه داد: در زمینه صادرات ۲۲۱ میلیون دلار در ۵ ماهه سال جاری داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزشی ۳۷ درصد رشد داشته است.
سمیعی گفت: بیشترین کشورهایی که استان کردستان با آنها مبادله تجاری داشته کشور عراق، سوریه افغانستان، هند و روسیه بوده و همچنین به کشورهای آسیا و کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس نیز صادرات داشته ایم.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت کردستان اظهار داشت: البته در سطح کشور ۵ کشور عمده هدف صادراتی چین، عراق، عمارت، ترکیه و هند است که چین با ۲۹ درصد و عراق با ۱۸ درصد بیشترین سهم ارزشی در امر صادرات را دارند.
او یادآور شد: مجموع واردات ۳ بازارچه موقت غیررسمی نیز در سال گذشته معادل ۴۰ میلیون دلار و طی ۵ ماهه نخست سال جاری حدود ۱۹ میلیون دلار بوده است.
سمیعی ادامه داد: عمده کالاهای وارداتی نیز شامل کولر گازی، یخچال، ظرفشویی، آبمیوه گیری و زودپز بوده است.