مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بروجن، گفت: با توجه به اینکه ۳۰ تا ۳۵ درصد سیب زمینی بذری کشور در این شهرستان تولید و علاوه بر تامین نیاز بذر استان به استانهای دیگر نیز صادر میگردد، بنابراین نیاز به تحقیقات و پژوهش در زمینه تولید و معرفی بذور جدید با عملکرد بالا و کیفیت مطلوب امری اجتناب ناپذیر میباشد.
حسن رحمانی اظهار داشت: محدودیت منابع آب و عوامل محدود کننده در اواخر دوران رسیدگی سیب زمینی در ارقام میان رس و دیررس و نیز احتمال وقوع بارشهای پاییزه و افت دما در زمان رسیدگی محصول، سبب گردیده که توجه بیشتری به معرفی و استفاده از ارقام جدید سیب زمینی در منطقه با توجه به شرایط اقلیمی صورت گیرد.
بیشتر بخوانید
وی ادامه داد: بنابراین پژوهشی، با هدف بررسی سازگاری و پایداری ۱۲ رقم جدید خارجی (تولید شرکت HZPC هلند) شامل ارقام اسپرینتر، ساپرودی، ملودی، جانکی، دونستار، کایمن، آنابل، دابل فان و... در مقایسه با ۲ رقم شاهد شامل اگریا و کلمبا در ۴ تکرار و ۵۶ قطعه در شهرستان بروجن صورت گرفت.
رحمانی اضافه کرد:: این طرح برای اولین بار توسط مرکز تحقیقات با همکاری موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال استان، در مزرعه آقای محمد علایی واقع در اراضی فرادنبه پیاده سازی گردید.
وی افزود: در این طرح صفاتی نظیر طول دوره رسیدگی، مقاومت به آفات و بیماریها، میزان ماده خشک محصول، قابلیت انبارداری، میزان عملکرد، میزان تولید نشاسته، بررسی قابلیت کاربرد در صنایع تبدیلی و تکمیلی (تولیدچیپس، نشاسته و ...) و کاربرد در صنایع پزشکی و مصارف دارویی در ارقام مذکور، مورد بررسی، آزمایش و مقایسه قرار میگیرد.
ایشان در پایان تصریح کرد: انتخاب و معرفی بهترین و سازگارترین رقم (ارقام) متناسب با شرایط اقلیمی سردسیر استان، در جهت دستیابی به عملکرد بالا، از مهمترین اهداف اجرای این قبیل طرحها میباشد.