یونس پناهی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: بررسی اثربخشی و ایمنی داروهای ریسدیپلام (اوریسدی) و لوسینرسن (اسپینرازا) در بیماران آتروفی نخاعی عضلانی (SMA) بر مبنای استانداردهای درمان کشوری و سامانه ثبت بیماران و مطالعه مشاهدهای با استفاده از دادههای جهان واقعی در حال انجام است.
او گفت: کارگروه علمی تشکیل شده و پروپوزال ارائه شده از سوی مجری موفق به دریافت مجوز اخلاق از کمیته اخلاق در پژوهشهای زیست پزشکی نیز شده است و روند انجام مطالعه با ارائه گزارشهای دورهای از سوی مجری و تحت نظارت ناظران جهت اجرای بهینه مطالعه و تکمیل دادههای مورد نیاز همچنان در حال انجام است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بیان کرد: در حال حاضر ۸۶ طرح تحقیقاتی به معاونت رسیده اند که از این میان ۱۶ طرح به صورت ماموریت منطقهای از جانب معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به دانشگاهها محول شده اند. تمامی این طرحها به تصویب شورای عالی عتف نیز رسیده اند.
او اضافه کرد: در برنامه آینده معاونت نیز تداوم این سیاست بر مبنای راهبردهای ابلاغی وزارت بهداشت حمایت و تقویت خواهد شد. ضمن این که پیرو تمامی ۱۶ طرح واگذار شده، منابع مالی مطلوبی نیز در اختیار دانشگاهها قرار داده شده است.
پناهی ادامه داد: با توجه به ضرورت و اولویتهای کشور، مسئله جوانی جمعیت طی یک ماموریت ملی به کلان منطقه آمایشی یک با محوریت دانشگاه مازندران سپرده شده است. گیاهان دارویی به کلان منطقه سه با محوریت دانشگاه لرستان با همکاری دانشگاه ایلام، آینده پژوهی تحقیقات حوزه سلامت به دانشگاه کرمان و کلان منطقه ۸، سرطان با محوریت سرطانهای شایع به دانشگاه شهید بهشتی و بیماریهای غدد و متابولیسم با محوریت دیابت به دانشگاه تهران سپرده شده اند.
او گفت: بیوتکنولوژی با محوریت تغذیه سالم و فراگیر به دانشگاه مشهد با همکاری انستیتو تغذیه شهید بهشتی و بیماریهای قلب و عروق به دانشگاه اصفهان سپرده شده است. به این ترتیب به تمامی دانشگاههای کشور ماموریت ویژهای در راستای اولویتهای نظام سلامت واگذار شده است.