محمدرضا واعظیپور با اشاره به اقدامات متعدد صورت گرفته در طول یک سال اخیر در راستای راهاندازی منطقه آزاد سیستان اظهار داشت: در راستای تشکیل سازمان منطقه آزاد سیستان تاکنون حدود 40 دستگاه ملی و استانی در مورد حوزههای خود و تاسیسات، مستحدثات و حریمها اطلاعات لازم را به ما ارائه دادهاند.
مدیرعامل منطقه آزاد سیستان گفت : تاکنون سه محدوده اصلی «مللک» واقع در شهرستان هیرمند، فرودگاه زابل و منطقه ویژه اقتصادی «رامشار» به عنوان مناطق اولیه برای راهاندازی منطقه آزاد سیستان و در راستای شروع فعالیت آن به دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور و علاوه بر آن به گمرک جمهوری اسلامی نیز برای استقرار حوزه گمرکی و رویههای مورد تایید گمرک معرفی شده است.
وی خاطرنشان کرد: اخیراً با معاون اجرایی رئیس جمهور جلسهای داشتیم که به دنبال آن مکاتبهای از جانب وی با استاندار سیستان و بلوچستان انجام شد تا 50 میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی برای شروع فعالیت ما تخصیص داده شود.
واعظیپور افزود: طبق برنامهریزی صورت گرفته مقرر شده این مبلغ 50 میلیارد تومان برای بهسازی و بازسازی حوزه مرز «میلک» برای بازارچه و پایانه در نظر گرفته شود تا با کمک پرسنل پایانه و گمرک، بتوانیم فعالیت منطقه آزاد سیستان را در آنجا آغاز کنیم.
مدیرعامل منطقه آزاد سیستان عنوان کرد: با توجه به وجود منطقه آزاد سیستان در شمال استان و منطقه آزاد چابهار در جنوب استان، به نظر میرسد بتوان تدبیر کرد تا خودروهای منطقه بتوانند بین دو نقطه سیستان و چابهار تردد کنند.
وی ادامه داد: در این زمینه ما نظر کارشناسی خود را به ستاد اعلام کردهایم که براساس بند دال ماده 65 قانون احکام دائمی، اگر به چشم ترانزیت به این موضوع نگاه شود، بین دو منطقه آزاد سیستان و چابهار بدون در نظر گرفتن موارد گمرکی امکان ترانزیت وجود دارد و اگر سرمایهگذاری در منطقه آزاد سیستان یا در منطقه آزاد چابهار مجوز فعالیت اقتصادی داشته باشد یک برچسب به وی تعلق میگیرد و میتواند بر اساس این برچسب یا به عبارتی مجوز با خودروی پلاک منطقه، بین دو منطقه تردد کند.