مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به آغاز بارشهای پاییزی اصفهان از دهه سوم مهر امسال، گفت: تاکنون مطالعات پهنه بندی سیلاب در ۵۰ درصد از مساحت استان توسط آب منطقه ای انجام شده است.
منصور شیشه فروش افزود: مطالعات پهنه بندی سیلاب در حوضههای آبخیز کارون، دز، دَق سرخ و زاینده رود تکمیل و در حوضه دریاچه نمک نیز در حال اجرا است.
او با اشاره به اینکه مطالعات پهنه بندی سیل در حوضههای آبخیز شهرستان خور و بیابانک و نائین نیز در دست اقدام است، گفت: استان اصفهان بیش از سههزار کیلومتر رودخانه دارد و تعیین حریم و بستر و ساماندهی آنها ضروری است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه در مرحله نخست، مطالعات یک هزار و ۲۲۸ کیلومتر از رودخانههای استان انجام شده، اضافه کرد: تاکنون ۲۱۵ هکتار از حریم و بستر رودخانههای استان تاکنون آزادسازی، ۱۳ کیلومتر از رودخانهها ساماندهی و ۷۸ کیلومتر از بستر آنها لایروبی شده است.
او با تاکید بر اینکه آزادسازی فوری حریم و بستر رودخانهها از بند ساخت و سازهای غیر مجاز ضروری است، ابراز داشت: تاکنون ۲۲۶ سازه خطر پذیر در مسیر رودخانههای استان شناسایی شدند مانند پلهایی که فاقد توان عبور آب هستند و به شرکت آب منطقهای اصفهان ابلاغ شده که اینها رفع خطر شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: در راستای اجرای طرحهای پیشگیری از سیل، ۱۱ طرح آبخیزداری در سال ۱۴۰۱ در شهرستانهای تودشک، کوهپایه، کاشان، سمیرم فریدونشهر، خور و بیابانک انجام شد و امسال هم ۱۰ طرح جدید آبخیزداری در فَرُخی خور و بیابانک، بغم اردستان، چم آسمان، خوانسار، گلپایگان تیران و کرون در حال برنامهریزی است.
به گفته شیشه فروش، مطالعات طرحهای آبخیزداری در مناطق حادثه خیر از جمله رُزوِه چادگان، نُهوج اردستان، جُندابه و هاشم آباد و … انجام شده است.
او تاکید کرد: اداره کل راه و شهرسازی استان مکلف است پیش از جانمایی ساختمانهای طرح نهضت ملی مسکن با کمک مشاوران، ملاحظات پیشگیری از سیل و پیوست کاهش خطر را اجرا و حد و حریم رودخانهها را رعایت کند.
شیشه فروش با بیان اینکه در سال آبی ۱۴۰۱- ۱۴۰۲ که امروز به پایان رسید، میانگین بارش استان ۱۴۲ میلیمتر و تقریباً برابر با دوره بلند مدت این خطه بود، خاطرنشان کرد: به علت تداوم کاهش بارندگی استان طی سه سال متمادی و دمای فراتر از نرمال بین یک تا ۲ درجه سلسیوس در تابستان، افزایش تبخیر و کاهش رطوبت خاک شرایط تشدید خشکسالی برای استان کماکان محسوس است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه براساس مطالعات یک دوره ۱۰ ساله تا پایان مرداد ماه امسال ۹۶ درصد مساحت استان را خشکسالی با شدت مختلف دربرگرفته است، گفت: بر اساس اعلام اداره هواشناسی، بهبود شرایط بارندگی در استان اصفهان طی پاییز امسال نسبت به پاییز سه سال گذشته انتظار میرود.
شیشه فروش خاطرنشان کرد: در پاییز امسال وقوع بارشهای به هنگام و حتی زود هنگام در استان پیشبینی شده که از دهه سوم مهر ماه امسال در مناطق غرب و شمال استان آغاز خواهد شد و در ماههای آبان و آذر بارشها در نیمه غربی و جنوب اصفهان، مناطق هم مرز با استانهای کهگیلویه و بویراحمد و چهار محال و بختیاری شدت میگیرد.
او اضافه کرد: بنا بر اعلام هواشناسی استان، وقوع بارشهای بالاتر از نرمال در غرب و جنوب غرب و سر چشمههای حوضه آبریز زاینده رود از دهه سوم مهر و طی ماههای آبان و آذر پیشبینی شده است.
منبع: مهر