مدیرکل محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: باید از ظرفیت هنر برای ارائه دانش سنتی به نسل امروز و نجات محیط زیست کمک گرفت.

سعید یوسف پور در نشست سوژه‌ها و الویت‌های محیط زیست جشنواره دانش سنتی در جمع هنرمندان گفت: برگزاری جشنواره دانش سنتی محیط زیست اکنون یک ضرورت است که بتوانیم از دانش سنتی برای حفظ محیط زیست استفاده کنیم.

وی تصریح کرد: باید از ظرفیت هنر برای ارائه دانش سنتی به نسل امروز و نجات محیط زیست کمک گرفت.

یوسف پور با اشاره به اینکه بهره برداری بشر از محیط زیست بعد از گذشت نسل‌ها به صورت دانش نمود کرده است گفت: بهره برداری بشر از محیط زیست به صورت سنتی انجام می‌پذیرفته و به طور مثال یک شکارچی در صورت شکار یک موجود هیچوقت حیوان ماده را شکار نمی‌کرده و به فکر ادامه نسل موجودات و گونه‌های گیاهی موجود در طبیعت برای نسل‌های آینده و حفظ محیط زیست بوده است.


بیشتر بخوانید


مدیر کل محیط زیست چهارمحال و بختیاری اذعان داشت: وقتی ایران رو به گرم شدن رفت ساکنان فلات مرکزی ایران برای حفظ حیات خود کاریز یا قنات را ایجاد کردند تمدن ایران پایش تمدن کاریزی است.

وی بیان داشت: در عشایر نیز به ابتکار بشر و برای حفظ طبیعت در طی هزاران سال یک نظامی برای چرای دام فراهم شد و این نظام برای کوچ و چرای دام در عشایر بود.

یوسف پور خاطر نشان کرد: اکنون به لحاظ دانش مدرن و در عصر جدید دست اندازی‌ها و تخریب‌های محیط زیست بیشتر و در برخی موارد جبران ناپذیر شده است، به طور مثال در همین عشایر با وجود ایجاد جاده و برای روستا‌ها و دیگر مناطق عشایر برای کوچ دیگر از کوه و دشت‌ها در مدت زمان طولانی گذر نمی‌کنند و با کامیون دام خود را به مناطق کوچ نشین می‌آورند و با چرای دام خود در این مناطق باعث تخریب و از بین رفتن گونه‌های مختلف گیاهی خواهند شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: گذشتگان ما برای حفظ محیط زیست به از بین نرفتن گونه‌های مختلف جانوری و گیاهی برنامه ریزی‌های بسیار دقیقی داشتند و همه به حفظ محیط زیست بسیار حساس بودند، ولی اکنون متأسفانه یک موج حمله به محیط زیست همچون چرای دام، تخریب جنگل و ... را داریم که باید هر چه زودتر برای از بین نرفتن زیست گاه بکر و خدادادی کوشا باشیم.

وی یادآور شد: یک دانش سنتی داشتیم که مطابق با شرایط محیطی یک برداشت پایدار و قابل جبران نیز بود از محیط شده است. اما اکنون در دانش مدرن فقط نگاه بهره برداری است و فرصت احیا و بازیابی به طبیعت را نمی‌دهد.

یوسف پور درباره دانش سنتی گفت: در واقع دانش سنتی این است که ما از تجربیات گذشتگان برای برداشت پایدار از محیط زیست و استفاده از این دانش در زندگی امروزی مدرن استفاده کنیم.

وی افزود: استفاده از داشته‌های در مردمان قدیم بسیار مهم بوده، ولی متأسفانه اکنون در دنیایی مدرن با وجود امکانات رفاهی امروزی این مهم انجام نمی‌پذیرد، به طور مثال در دنیایی امروز استفاده از ظروف یک بار مصرف و پلاستیکی بیشترین آسیب را به محیط زیست می‌زند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: زاگرس و منطقه‌ای ما یکی از مهم‌ترین مناطق محیط زیستی در دنیا است و اکنون بیش از ۴۰ درصد آب شیرین سرزمین ایران از زاگرس تأمین می‌شود و باید در حفظ این منطقه خیلی کوشا باشیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار