افسر محیط دار یکم نقی میرزاکریمی گفت: برنامه پاکسازی طبیعت اثر طبیعی ملی غار رودافشان به مناسبت روز غار پاک و با شعار حفاظت از غارها، حمایت از تنوع زیستی تنها غار اثرطبیعی ملی استان تهران در شهرستان دماوند و بر اساس فراخوان قبلی در روز جمعه ۳۱ شهریور در روستای رودافشان شهرستان دماوند برگزار و طی این برنامه حدود یک تن زباله جمع آوری شد.
وی با بیان اینکه این مراسم باحضور جمعی از همیاران، دوستداران و حامیان محیط زیست، شورای اسلامی، دهیاری و اهالی رودافشان و روستاهای همجوار، جمعی از بسیجیان، ورزشکاران، کوهنوردان و طبیعت دوستان اجرا شد، افزود: غارها به خاطر شرایط عمدتا ثابتی که دارند، جزو شکنندهترین اکوسیستمها محسوب میشوند و غارزیان بخاطر شرایط ثابت موجود در غارها غالبا تحمل نوسانات و تغییرات دما را نداشته و در صورت بروز تغییرات دمایی هرچند ناچیز، حیات این موجودات با مخاطره مواجه شده که در این حالت اجتماع دیگری از آنها در غارهای دیگر تشکیل نخواهد شد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند با تاکید بر اینکه حک کردن نام و نشان و علامت موجب تخریب و توقف غارزایی میشود، خاطرنشان کرد: تشکیل غارسنگها صدها و گاهی هزاران سال به طول میانجامد و کوچکترین تماس با این غارسنگها ممکن است باعث توقف غارزایی از آن محل شود.
میرزاکریمی با بیان اینکه حضور بیش از ظرفیت در غارها باعث تغییر دمای غار و آسیب به این اکوسیستم شده و جاده کشی و احداث معادن در اطراف غارها نیز باعث نابودی این اکوسیستم شکننده میشود، از طبیعت دوستان و گردشگران خواست در زمان حضور در غارها از ریختن هرگونه زباله در داخل و اطراف غارها به شدت پرهیز کنند.
وی تشریح کرد: بخاطر عدم وجود نور، تجزیه در غارها به کندی انجام میشود و میتوان گفت تقریبا تجزیهای صورت نمیگیرد به همین دلیل ریختن کوچکترین زبالهای در غارها میتواند مخاطرات بسیار زیادی برای اکوسیستم آن غار داشته باشد و چرخه زیست محیطی آن را بهم بزند.
افسر محیط دار یکم نقی میرزاکریمی همچنین از اجرای مراسم غبارروبی مزار شهدای روستای کلاک پیش از این برنامه و همزمان با آغاز هفته دفاع مقدس در روز گذشته خبر داد و در پایان گفت: حفاظت از آب، خاک، هوا و تنوع زیستی ادامه راه شهدای گرانقدر دفاع مقدس است که جان خود را فدای دفاع از کشور کرده اند.