حجت الاسلام والمسلمین سید جواد عظیمی رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهر قنوات قم روز یکشنبه به مناسبت سالگرد شهادت امام یازدهم شیعیان، امام حسن عسکری (ع)گفت: دوران زندانی و تبعید امام به سامرا درس بزرگی به همه شیعیان داد که کسانی که مسیر حق را طی میکنند، حتی اگر در تبعید و اسارت هم که باشند، دست از حق خواهی بر نمیدارند و امام حسن عسکری (ع) نیز در این بین ذرهای از وظیفه امامت خود کوتاهی نکرد.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهر قنوات قم بیان کرد: اسرا و آزادگان ما در دفاع مقدس نیز به تأسی از امام حسن عسکری، در عین اسارت، پیام انقلاب را به مردم عراق و نیروهای نظامی این کشور منعکس کردند و این کار آنها درس گرفته شده از مکتب امام حسن عسکری (ع) است.
او ادامه داد: این مساله که جایگاه و مقام امامت در زمان غیبت مورد توجه قرار دارد یادگار بسیار ارزشمند امام حسن عسکری (ع) که از خود حدیث جامعه کبیره را به جا گذاشتند که سراسر مکتب و درس امام شناسی و عروه الوثقی و واسط بین فیض الهی است.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهر قنوات افزود: در بین احادیث حضرت بحث حفظ جایگاه امامت برای آینده موجود است و حدیث معروفی از امام حسن عسکری (ع) داریم که علامت مومن پنج چیز است که یکی از آنها خواندن زیارت اربعین امام حسین است.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهر قنوات قم تصریح کرد: به برکت این حدیث نورانی حرکت اربعینی امام حسین (ع) مستند و با پشتوانه صورت گرفت و مردم برای اربعین سنگ تمام میگذارند.
عظیمی با اشاره به این که حسن خلق آن حضرت معروف است گفت: امام از مدینه به سامرا تبعید شدند در حالی که اهالی آن شهر سنی نشین بودند، اما اخلاق، رفتار و منش حضرت طوری بود که زمانی که به شهادت رسیدند، مردم سامرا عزادار شدند و در مراسم عزای آن حضرت شرکت کردند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهر قنوات قم تاکید کرد: دشمنان تشیع در زمان حیات امام حسن عسکری (ع) بسیار تلاش کردند که بین تشیع و فرقههای دیگر اختلاف بیاندازند و گمان میکردند که این اقدام آنان با توجه به این که امام عصر در تبعید است، اثر بخش میشود.
عظیمی بیان کرد:اما برخلاف تصور آنان، شاهد آن بودیم که اسلام در عالم گسترش پیدا کرده است و در این شرایط امام حسن عسکری (ع) با درایت و سیاست خاص خود اجازه این توطئه را از دشمن گرفتند و نگذاشتند دشمن در این حرکت مذموم خود موفق شود.
رئیس سابق دارالقرآن الکریم قم ادامه داد: آن حضرت با کلمات گهرباری که به شیعیان میفرمودند تاکید داشتند که نسبت به برادران خود در اهل سنت رفتارتان خوب باشد و در مراسمها و تشییع جنازههای آنها نیز شرکت کنید.