حجت الاسلام و المسلمین هادی صادقی رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه با اشاره به اینکه در حال حاضر صلح یاران در سراسر کشور فعال هستند، گفت: در حال حاضر همه صلحیاران در سطح کشور افتخاری کار میکنند و صلحیار غیر افتخاری نداریم.
وی افزود: این صلحیاران از طریق دادگستری استانها و بر اساس دستور العملهای موجود شناسایی و جذب میشوند و علاقمندان به صلحیاری میتوانند به داگستریهای استانها و یا مسئولان دادگستری در شهرستانهای محل سکونت مراجعه و اعلام آمادگی کنند.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه با اشاره به اینکه صلحیاران باید از بین کسانی انتخاب شوند که در بین مردم محلی دارای جایگاه و اعتبار ویژه باشند، تصریح کرد: کسانی که به حوزه صلحیاری ورود میکنند با جایگاه، اعتبار و آبروی ویژهای که در بین مردم دارند و مردم آنها را به عنوان ریشسفید و بزرگ پذیرفتهاند، میتوانند در حلوفصل پروندهای قضایی بسیار موثر باشند.
وی از حضور ۲۰ هزار نفر صلحیار در سطح کشور خبر داد و گفت: نقش صلحیاران در استانها برای رفع اختلافات و نزاعهای قومی، قبیلهای و محلهای و همچنین در جهت اخذ رضایت از اولیایدم در پروندهای محکوم به قصاص بسیار چشمگیر و قابل توجه است.
حجت الاسلام و المسلمین هادی صادقی با بیان اینکه سالانه ۵۵۰ تا ۷۰۰ پرونده مربوط به قصاص در سراسر کشور به صلح و سازش ختم میشود، خاطر نشان کرد: این صلح و سازشها حاصل تلاش جمعی شوراهای حل اختلاف، صلحیاران و سفیران صلح است.
وی افزود: سفیران صلح نیز به طور معمول از بین چهرههای شناخته شده ملی انتخاب میشوند که با اعتبار و تجربه بیشتری که دارند به عنوان سفیران صلح در حل و فصل پروندهای قضایی مشارکت میکنند.