علی عبدی کارشناس مسائل سیاسی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری در زمینه موفقیت دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی در خنثی سازی ۳۰ انفجار همزمان در تهران بیان کرد: اقدام تروریستی خطرناکی توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) کشف و خنثی شد که جا دارد تشکر و تقدیر ویژه از این عزیزان به عمل آوریم و خداقوت میگوییم به این عزیزان که امنیت همه جانبه را برای ما به ارمغان آوردند.
وی ادامه داد: عاملان این گروهک منتسب به گروه تروریستی داعش بودند. کشور ما قربانی سه دسته عملیات خرابکاری است؛ دسته اول عملیاتهایی است که توسط گروه داعش انجام میشود. دسته دوم عملیاتهایی که توسط تجزیه طلبان انجام میشود و دسته سوم هم توسط رژیم صهیونیستی انجام میشود.
وی افزود: طراحی تروریستی این افراد بیانگر این هست که با رژیم صهیونیستی در ارتباط بودند و از سوی آنها حمایت شدند. نحوه سلاح، نوع آموزشها، نحوه اجرا و آموزشهای این گروه برای سربازان گمنام امام زمان (عج) شناخته شده هستند.
در ادامه فتح الله کلانتری کارشناس سیاسی بیان کرد: هر عملیات تروریستی که در کشور ما انجام میشود باید ردش را در تلاویو جستجو کنیم؛ دلیل این امر ابتدا در ماهیت تروریستی رژیم صهیونیستی است و مساله بعدی وضعیت داخلی و بین المللی این رژیم است که ۹ ماه درگیر بحران داخلی است. شنبه این هفته ۳۸ اعتراضات را در سرزمینهای اشغالی شاهد بودیم. زمانی که نتانیاهو در سازمان ملل برای صندلیهای خالی حرف میزد طیف گستردهای از اسرائیلیها در پشت درهای بسته علیه وی شعار میدادند که در تاریخ این رژیم بی سابقه بوده است.
رژیم صهیونیستی برنامههای گستردهای را برای سالگرد اغتشاشات در ایران در نظر گرفته بود
کلانتری ادامه داد: امسال یکی از افرادی که مورد بی اعتنایی شدید در نیویورک قرار گرفت نتانیاهو بود و این حتی از جانب آمریکا که متحد اصلی این رژیم بود نیز رخ داد.
این کارشناس مسائل سیاسی درباره علت دوم طراحی این عملیات تروریستی توسط رژیم صهیونیستی بیان کرد: این رژیم برنامههای گستردهای را برای سالگرد اغتشاشات در ایران در نظر گرفته بود. سال قبل اتاق فکر اغتشاشات در اختیار موساد بود و احیای آن هم در اختیار آن بود و شاهد دیدار وزیر اطلاعات این رژیم با اپوزوسیون بودیم. سخنرانی تروریستی رئیس موساد را شاهد بودیم که رسما ایران را تهدید کرد. نتانیاهو نیز برای اولین بار در سازمان ملل از تهدید هستهای ایران برای اولین بار آشکارا صحبت کرد.
کلانتری افزود: حرکت مفتضحانه نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل در زمان سخنرانی رئیس جمهور کشورمان را شاهد بودیم که با وضعیت فجیعی از سازمان ملل بیرون شد. همه اینها نشان میدهد که این رژیم در وضعیت آشفته و عصبی قرار دارد و تمایل دارد تا ایران را به آشوب بکشد و دم دستیترین موضوعی هم که در دست دارد به سبب ذات تروریستی خود مساله ترور است؛ لذا از آنجا که سالگرد اغتشاشات منتهی به شکست بود دم دستیترین راه ترور بود که الحمدالله وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه و سازمان اطلاعات فراجا در این زمینه موفقیتهای خوبی به دست آورده اند.
تمام جاسوسان و خرابکاران بدانند که نیروهای اطلاعاتی ایران از رگ گردن به اینها نزدیکتر هستند
عبدی در بخش دیگری و در پاسخ به این سوال که اگر این اتفاق رخ میداد چه تبعاتی را در پی داشت بیان کرد: این اتفاق با توجه به اشراف اطلاعاتی کشور ما هرگز عملیاتی نمیشد، زیرا ما قویترین نیروهای اطلاعاتی جهان را داریم؛ تمام جاسوسان و خرابکاران نیز باید بدانند که نیروهای اطلاعاتی ایران از رگ گردن به اینها نزدیکتر هستند. اینها سیستم عملشان اینگونه بود که به صورت لکهای انفجارهایی را رقم بزنند تا القای ناامنی کنند.
وی ادامه داد: امنیت ستون اصلی هر کشور است و اولین مولفه قدرت ملی مساله امنیت است. قدرت امنیتی برای هر کشوری مهمتر از توان نظامی است. مصر با آن ارتش قوی نتوانست از ناامنی کشورش جلوگیری کند. امروزه قدرت امنیتی و اطلاعاتی ایران به گونهای است که امکان چنین عملیاتهایی در کشور ما وجود ندارد.
فتح الله کلانتری نیز در بخش دیگری با اشاره به تبادل اخیر جاسوسان آمریکایی با اموال بلوکه شده کشورمان گفت: در بین این جاسوسان فردی را داشتیم که آمریکا تا لحظات آخر تلاش داشت نامش را فاش نکند، اما در لحظات آخر نامش اعلام شد فردی به نام «فخر السادات معینی» که ظاهرا سرنخ این اتفاقات اخیر به وی بازمیگشت. حدود ۱ میلیارد و نیم هزینه در اختیار وی در زمینه هماهنگی شبکههای مجازی و ساماندهی گروههای تروریستی فعال بود و ما شاهد یک آشوب سراسری بودیم.
تاریخ چهل ساله ما نشان داده است هرجا دولت ها با حاکمیت در سطح گفتمانی دچار شکاف شدند دچار بحران امنیتی شدیم
وی ادامه داد: در اصل این ۳۰ بمبی که قرار بود منفجر شود سرآغاز داستان بود نه تنها یک داستانی که رسانهها بخواهند از آن بهره ببرند بلکه یک رمز عملیات سراسری بود. ما شاهد تحولات ساختاری سازندهای در سالهای اخیر بودیم که اثرش را میبینیم. شاهد بازمهندسی ساختار امنیتی کشور بودیم که با تغییراتی شاهد بود و اثرش را شاهد هستیم و مساله بعدی دستور رهبر معظم انقلاب به نهادهای امنیتی برای ایجاد یک قرارگاه مشترک عملیاتی بود تا اقدامات خود را هماهنگ کنیم. تاریخ چهل ساله ما نشان داده است هرجا دولت ها با حاکمیت در سطح گفتمانی دچار شکاف شدند دچار بحران امنیتی شدیم مانند دولت اصلاحات و اعتدال.
کلانتری ادامه داد: اما زمانی که دولت با حاکمیت در هماهنگی بودند در آن زمان کارآمدی امنیتی نیز افزایش یافته است.