سرپرست اداره حفاظت محیط زیست کهنوج گفت: محیط بانان اداره محیط زیست، موفق به تصویربرداری از ۴ قلاده خرس سیاه آسیایی (بلوچی) در کهنوج شدند.

هادی جلالی با اشاره به اینکه  محیط بانان اداره حفاظت محیط زیست کهنوج موفق به تصویربرداری از ۴ قلاده خرس سیاه آسیایی (بلوچی) در  شهرستان کهنوج شدند، گفت: این گونه حفاظت شده در فهرست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت (lucn) و در طبقه به شدت در خطر انقراض (CR) قرار دارد.

او افزود: با مشاهده ۴ قلاده خرس سیاه آسیایی در شهرستان کهنوج، امید‌ها برای تداوم بقای خرس در این منطقه بیشتر شده است.

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کهنوج بیان داشت: ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان کهنوج، طی گشت و کنترل در روز‌های اخیر یک قلاده خرس سیاه را به همت دوستداران محیط زیست در ارتفاعات دهکهان مشاهده کرده بودند که پس از پایش متوالی سرانجام موفق شدند از ۴ قلاده خرس سیاه بلوچی در نقطه‌ای دیگر فیلم‌برداری کنند.

او با بیان اینکه حوزه استحفاظی کهنوج یکی از زیستگاه‌های خرس سیاه در استان کرمان است، تصریح کرد: همه تلاش‌ها در اداره محیط زیست این شهرستان معطوف به این است که آسیبی به این گونه حیات وحش در معرض انقراض وارد نشود و آموزش‌های لازم نیز به ساکنان جوامع محلی داده شود.

جلالی از ساکنان روستا‌ها و جوامع محلی درخواست کرد در صورت مشاهده خرس، بدون ایجاد چالش و درگیری موارد را به کارشناسان و محیط بانان محیط زیست اطلاع دهند،  تاکید کرد: این گونه کمیاب از جمله گونه‌هایی است که در سال‌های اخیر به علت تداوم خشکسالی و کم آبی به دنبال آب و غذا به مناطق روستایی نزدیک شده است.

او بیان کرد: خرس سیاه بلوچی از نقش مهمی در تنوع زیستی، زنجیره غذایی و حفظ چرخه زیستی منطقه برخوردار است و حفاظت از آن به عنوان یک اولویت پیش روی کارشناسان و مسئولان محیط زیست این شهرستان قرار دارد.

 سرپرست اداره حفاظت محیط زیست کهنوج افزود: وفور سلاح، علاقه به شکار و برخی افکار خرافی در مورد شفادهنده بودن اجزایی از بدن خرس، موجب کاهش جمعیت این گونه به ویژه در جنوب کرمان شده است؛ اما با افزایش آگاهی مردم، شاهد رشد جمعیت این گونه کمیاب و در حال انقراض بوده‌ایم.

خرس سیاه آسیایی گونه در معرض انقراض در ایران است و فقط در ۳ استان کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان دیده می‌شود که در جنوب کرمان هم در مناطق زریاب، بحرآسمان، مارز، قلعه گنج و کهنوج زیست می‌کند.

براساس اعلام مسئولان محیط زیست، خرس حیوان مهاجمی نیست؛ بنابراین پیش‌اخطار دادن از طریق سر و صدا موجب دوری این حیوان می‌شود و فقط در شرایط ناگهانی و شوکه شدن و در حالت دفاعی حمله می‌کند.

خرس با ایجاد دود، آتش و علائم هشدار دهنده به باغ وارد نمی‌شود و باید این کار را چند بار در روز‌های متوالی تکرار کنند.

در توصیه‌ها برای مواجهه با خرس تاکید شده مردم در نزدیک شدن با خرس به هیچ وجه حالت تهاجمی نگیرند، با چوب به حیوان حمله نکنند، از حرکت بایستند یا بشینند تا خرس از آن‌ها احساس ترس نکند؛ چرا که تمام حملات به دلیل احساس ترس به وجود می‌آید.

کهنوج در ۳۳۰ کیلومتری جنوب مرکز استان کرمان قرار دارد.

منبع: ایرنا 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۹ ۰۴ مهر ۱۴۰۲
حالا نمیشد خبر حضورشون رو به شکارچیان خرس منطقه اعلام نکنید؟؟حالا همه ایران می دونن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۴ ۰۴ مهر ۱۴۰۲
مرسی از اطلاع رسانی سریعا ترتیبشون را میدیم . ممنون
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۸:۳۴ ۰۴ مهر ۱۴۰۲
چقدر فیلم برداری بی کیفیتی است
Iran (Islamic Republic of)
پرسنال
۰۶:۱۰ ۰۴ مهر ۱۴۰۲
با رفیقام...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۷ ۰۴ مهر ۱۴۰۲
عکس اول خرس سیاه امریکایی هست ، خرس سیاه آسیایی دارای خطی سفید و منحصر به فرد V مانند بروی سینه است و فرم صورتش کمی متفاوت تر می باشد. کاش این موجود بیشتر معرفی بشه
آخرین اخبار