پس از آتش بس جمهوری آذربایجان و توافق صلحی که با گروههای مسلح در منطقه قره باغ بسته شد، در نهایت جمعیت ۱۲۰ هزار نفری ارامنه در این منطقه تصمیم گرفت راهی ارمنستان شود. با این حال، مقامات غربی در این زمینه از باکو خواسته اند به حقوق اقلیت در این منطقه توجه کنند.
به گزارش سی ان ان، براساس اعلام آمارهای رسمی از ۲۴ سپتامبر که توافق میان دو طرف برای خروج ارامنه از قره باغ اجرایی شده است تاکنون به طور رسمی ۱۳ هزار و ۵۰۰ تن از این منطقه خارج شده و خود را به ارمنستان رسانده اند.
اکنون کمبود مواد غذایی در منطقه به شدت احساس میشود به طوری که پناهجویانی که خود را به ارمنستان رسانده اند از نبود مواد خوراکی در رنج بودند.
همچنین به دلیل ازدحام جمعیت در روند خروج، مردم ساعتها در پمپهای بنزین معطل میشوند. آمارهای جدید از انفجاری که در یک پمپ بنزین در منطقه قره باغ رخ داده نشان میدهد ۲۰ نفر در این حادثه کشته و ۲۹۰ نفر زخمی شده اند.
سامول شهرامانیان، رئیس منطقه خودخوانده آرتساخ در قره باغ در این باره میگوید: تمامی ارامنه این منطقه تصمیم به ترک این منطقه و مهاجرت به ارمنستان گرفته اند. الهام علی اف، رئیس جمهور جمهوری آذربایجان میتواند داستان سرایی کرده و بگوید ببینید چقدر ارمنی در قره باغ باقی مانده اند! اما حقیقت این است که حتی فقیرترین مردم منطقه نیز تصمیم به مهاجرت گرفته است.
تجاوز جمهوری آذربایجان به قره باغ کوهستانی ثابت کرد و نشان که جمهوری آذربایجان به دنبال مذاکره و گفت وگو با ارمنستان نیست و از سال 1991 تاکنون هم نبوده است.