فرهاد مرزی دبیر خانه صنعت کرمانشاه در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در محل استانداری کرمانشاه گفت : پنج ایراد اساسی به الکترونیکی شدن فاکتورهای فروش وارد است که از جمله آنها میتوان به وارد آمدن ضرر مالی به کسب و کارهای خُرد و نوپا اشاره کرد.
وی اضافه کرد: ایراد بعدی نبود زیرساختهای فن آورانه و شبکهای در اقصی نقاط کشور است که استفاده ناصحیح از این قانون را فراهم میکند؛ بسیاری از کاربران در کشور امکان دسترسی به شبکه و ثبت درخواست فاکتور در سامانه را ندارند و همین موضوع مشکلات بسیاری را برای آنان به وجود میآورد.
مرزی با بیان اینکه تمکن برخی از مودیان به این سامانه موجب بروز مشکلاتی برای دیگر مودیان خواهد شد، بیان کرد: اگر یک مودی بخواهد فاکتوری را در سامانه ثبت کند و پول خود را از طرف مقابل دریافت کند، در مرحله بعدی این فاکتور باید در سامانه ثبت و طرف مقابل تاییدش کند، اما برخی حاضر به همکاری با مودیان نیستند و همین امر سبب بروز مشکل خواهد شد.
این فعال اقتصادی گفت: اعلام محدودیت شرکتهای معتمد و عدم توانایی در پوشش کلیه مودیان یکی دیگر از مشکلات این سامانه است؛ در تمام کشور پنج شرکت وجود دارد که آموزش و نحوه استفاده از این سامانه را به مودیان انجام میدهند که تعداد کم این شرکتها خود مشکل ساز است.
وی ادامه داد: مشکلی که بسیاری از مودیان از بابت آن نگران هستند افشا و درز اطلاعات محرمانه فروش و شرکای مالی توسط شرکتهای معتمد است، زیرا تمام اطلاعات مالی شرکتها در اختیار شرکتهای معتمد قرار میگیرد و اگر مشکلی بین طرفین به وجود آید امکان درز اطلاعات به بیرون وجود دارد.
مرزی افزود: اخذ مبالغ هنگفت توسط شرکتهای ارائه دهنده نرم افزارهای حسابداری از مودیان دیگر مشکل این سامانه است؛ به دلیل محدود بودن شرکتهای ارائه دهنده خدمات این شرکتها در قبال ارائه خدمات از مودیان مبالغ زیادی را دریافت میکنند.
دبیر خانه صنعت کرمانشاه گفت: برخی از شرکتهای نوپا و خُرد در بعضی از مواقع برای پرداخت هزینههای اولیه خود مانند قبض آب و برق دچار مشکل هستند و با اجرایی شدن این قانون این شرکتها قطعا با مشکلات جدی برای خریداری سامانه رو به رو خواهند شد .