اسفندیار خزایی با بیان اینکه امسال به دلیل اینکه بارشهای پایان سال خوب بود، پراکنش مناسبی در مراتع ایجاد شد گفت: بر این اساس وضعیت مراتع ما نرمال بود.
او با بیان اینکه طبق ابلاغ سازمان منابع طبیعی در خصوص نقشه بحرانی آتشسوزی طی سال گذشته ۴۰ درصد مراتع بحرانی و ۶۰ درصد نیمهبحرانی بود گفت: در سال ۱۴۰۲، وضعیت مراتع ۶۰ درصد بحرانی و ۴۰ درصد نیمه بحرانی اعلام شد که در این صورت پوشش مستعد حریق بود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان افزود: فامنین و کبودراهنگ از شهرستانهای سبز استان هستند، اما در شهرستانهای اسدآباد و تویسرکان کم و بیش شاهد حریق هستیم.
خزایی با تاکید بر اینکه آتش تخریب خاک، آلودگی هوا و از بین بردن میکروارگانیسمهای خاک را به دنبال دارد تاکید کرد: وقتی حریق اتفاق میافتد مواد آلی خاک میسوزد در حالی که مواد آلی خاک بهترین عنصر است.
او با بیان اینکه پسماند گیاخاک باید از طریق دامها چرا و پاکسازی شود گفت: مقداری از پسماند کشت هم نیاز است که به خاک اضافه شود، پس باید از آتش سوزی جلوگیری شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان افزود: در زمینه آتشسوزی پسماند کشت و مراتع با کسی تعارف نداریم و ضمن تشکیل پرونده برای فرد خاطی مجازاتهای سختی هم خواهد داشت.
خزایی در پایان با بیان اینکه امسال عشایر از وضعیت مراتع راضی بودند گفت: امسال اولین سالی بود که عشایر مطابق تاریخ کوچ وارد استان شدند و همین باعث شد، پوشش گیاهی مطلوب بوده و به نحو خوبی هم باقی بماند.