مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در حاشیه مراسم افتتاحیه نهمین مجمع پارلمانی گروه بریکس در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی در خصوص اهمیت حضور ایران در این مجمع بین المللی گفت: امروز نهمین دوره برگزاری مجمع پارلمانی بریکس است، اخیرا جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو جدید این گروه بین المللی معرفی شده و لذا وظیفه داریم در این مجالس به صورت کامل حضور داشته باشیم در همین راستا از دکتر محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی به صورت رسمی برای حضور در این مجمع دعوت شده و روسای پارلمانهای اعضای جدید نیز در این مجمع در کنار اعضای اصلی بریکس حضور دارند.
وی با بیان اینکه در این اجلاس اهداف مختلفی در خصوص همکاریهای تجارت آزاد و مسائل اجتماعی دنبال میشود عنوان کرد: حضور دکتر قالیباف در این مجمع نشان دهنده اهمیت گروه بریکس برای کشورمان است و امیدواریم در آینده در کنار دیپلماسی سیاسی، دیپلماسی پارلمانی بتواند به اهداف ما در بریکس کمک کند.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه بریکس در زمینههای مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و تامین کالاهای غذایی و برقراری امنیت غذایی فعال است، افزود: اعضا این گروه عموما تامین کننده کالاهای اساسی هستند و بر اهمیت تامین امنیت عذایی کشورها تاکید دارند ما نیز امیدواریم در چهار چوب پارلمانی فعالیت کرده و از امتیازات خاص آن به نفع جمهوری اسلامی ایران استفاده کنیم.
وی در خصوص تشکیل نهادهای مالی و بانک توسعه در گروه بریکس تاکید کرد: نهادهای مالی و بانک بریکس از گذشته در محل شانگهای چین ایجاد شده است و خوشبختانه در این مدت کوتاه چندین ملاقات توسط مسئولان بانک مرکزی و وزارت خارجه برای سهام دار شدن کشورمان در این بانک برگزار کردند. نکته مثبت ایجاد بانک بریکس این است که ما میتوانیم از امتیازات تسهیلاتی آنها در پروژههای عمرانی مختلف استفاده کنیم و بانک مرکزی میتواند به این کار سرعت بیشتری دهد چرا که چنین مسائلی از قبل بین اعضا بریکس انجام شده است.
صفری در ادامه اظهار کرد: پارلمانها در خصوص تامین بودجهها و تدوین قوانین در جهت همکاری مالی بریکس موثر هستند. بریکس در سال گذشته تا انتهای امسال بیش از ۲۰۰ جلسه داشته و ممکن است در آینده این جلسات بیشتر شود، لذا این امر به بوجههای خاص نیاز دارد تا به اهدافش برسد و در این مسیر پارلمانها کمک کننده هستند.
معاون اقتصادی وزیر امور خارجه عنوان کرد: اعضای بریکس مانند چین، برزیل و روسیه در ملاقاتی که طی یک ماه گذشته با رئیس جمهور داشتند، تاکید کردند که حضور جمهوری اسلامی ایران در این گروه افتخاری برای اعضا است و رئیس جمهور برزیل نیز تاکید کرده که میتوانیم از تونایی تکنولوژی ایران در زمینههای مختلف کمک بگیرد.
وی با اشاره مزیت بریکس برای انتقال انرژی و توسعه ترازیت کشورمان عنوان کرد: ما میتوانیم از ظرفیت بریکس برای انتقال کالا کشورهای عضو از محل بندر چابهار استفاده کنیم و هند را به آسیای مرکزی، قفقاز و کشورهای حوزه خلیج فارس متصل کنیم.