مهتاب تبریزی کارگردان راه یافته از هرمزگان به بیست و یکمین جشنواره بین المللی نمایشهای آیینی و سنتی گفت: جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی اتفاقی خوشایند برای حفظ آیینها و سنتهاست و این رویداد با همه کمیها و کاستیهایش، توانسته این هنر را تا به امروز زنده نگه دارد. ما باید مردم دنیا را با فرهنگ و نمایشهای سنتی خود آشنا کنیم و این رویداد بستر مناسبی است که باید به خوبی و درستی از آن استفاده کرد.
تبریزی کن با نمایش «سعدی، کلمب و فتح بهشت» در رویداد فرهنگی بیست و یکمین جشنواره آیینی و سنتی حضور یافته است. ادامه داد: به طور قطع زمانی این جشنوارهها به موفقیت میرسند که ارگانها برای حمایت در کنار این رویداد قرار بگیرند و فضای اجرای دائمی این گونه نمایشی را در استانها برقرار کنیم.
این هنرمند که در دورههای گذشته به عنوان عروسک گردان حضور پیدا کرده است، گنجاندن بخش عروسکی در دل این رویداد را فرصت خوبی برای عرضه آثار نمایش عروسکی و ارتقا این گونه نمایشی عنوان کرد و افزود: اگر بخش عروسکی همانند بخش صحنهای رقابتی باشد، علاوه بر ایجاد انگیزه در کیفیت آثار نیز تاثیرگذار خواهد بود.
تبریزی از ضرورت حمایت از گروههای نمایشی برای حضور در استانهای مختلف سخن گفت و افزود: این حرکت علاوه بر معرفی و شناسایی آیینها و سنتها زمینه را برای حضور علاقهمندان به این عرصه فراهم میکند.
وی از سال ۷۲ در عرصه تئاتر به ویژه تئاتر عروسکی فعالیت میکند، بر این باور است نمایش سنتی ایران با همه توان و ظرفیت بالایی که دارد و ارتباط درستی که در گذشتهها با مخاطب خود برقرار کرده است، نیازمند توجه جدی است و این جشنواره میتواند بستری باشد برای تحول و رشد این گونه نمایشی.
بیستویکمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی با دبیری احمد جولایی، از یکم تا یازدهم مهر، در بخشهای «رادیو تئاتر» و «نمایشگاه هنرهای نمایشی» به میزبانی تهران، «صحنهای» (ویژه-آزاد) و «بینالملل» به میزبانی استان گلستان (گرگان و کردکوی)، «شبیهخوانی» به میزبانی استان مرکزی (تفرش)، «نمایشهای فردی، نقالی، روایتهای ملی و کارآواها» و «معرکهها، آیینها و بازیهای نمایشی» به میزبانی استان چهارمحال و بختیاری (شهرکرد)، «عروسکی» و «دانشجویی صحنه» به میزبانی خراسان شمالی (بجنورد) و «سمینارهای پژوهشی» و «نمایشنامهنویسی» به میزبانی آذربایجان شرقی (تبریز) در حال برگزاری است.