خداداد شیخ زاده، معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: در حال حاضر بیماری قلبی عروقی اولین علت مرگ در دنیا و همچنین در کشور است، سالانه تقریبا ۲۰.۵ میلیون نفر در سراسر دنیا به علت بیماری قلبی عروقی فوت میکنند که ۳۱ درصد کل مرگهای جهانی و نیمی از مرگهای ناشی از بیماریهای غیرواگیر را تشکیل میدهد، که اکثریت این مرگها ناشی از بیماری قلبی عروقی است که به شکل حملات قلبی و سکتههای مغزی تظاهر میکنند.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: عوامل خطر اصلی بیماریهای قلبی عروقی و سکتههای مغزی شامل مصرف دخانیات و الکل، رژیم غذایی ناسالم و کم تحرکی میباشد که به نوبه خود در افراد به شکل فشار خون بالا، قند خون بالا و کلسترول خون بالا، اضافه وزن و چاقی تظاهرمی کنند.
وی افزود: آلودگی هوا مسئول ۲۵ درصد تمام مرگهای ناشی از بیماریهای قلبی عروقی است؛ که در سال جان ۷ میلیون نفر را میگیرد. گرچه اقدامات زیادی مانند پیاده روی و دوچرخه سواری به جای سفر با ماشین وجود دارد، یا تلاشهای دراز مدتتر مانند حمایت از قوانین هوای تمیز، وجود دارد، هر یک از ما میتوانیم به روش خودمان در ایجاد یک سیاره سالمتر مشارکت داشته باشیم.
به گفته دکتر شیخ زاده، فشارهای روانی میتوانند خطر حملههای قلبی را دو برابر کنند، تمرینات ورزشی و خواب کافی به کاهش فشارهای روانی کمک میکنند، با مقاوت در برابر واکنشهای زیان آور و عادات بد ناشی از فشارهای روانی، میتوانیم سلامت قلب خود را افزایش دهیم.
وی گفت: برگزاری روز جهانی قلب نقش بسیار مهمی در آگاهی از عوامل خطر و اصلاح شیوه زندگی دارد و اقدامی موثر در جهت افزایش آگاهی مردم جهان از بیماریهای قلبی عروقی بوده است و این روز یک فرصت جهانی است که میتوان برای برای ارتقای آگاهی عمومی و تشویق افراد، خانواده ها، جوامع و دولتها برای اقدام فوری علیه بیماریهای قلبی عروقی استفاده کرد.
وی ادامه داد: روز جهانی قلب فرصتی برای هر فرد است تا بایستد و در نظر بگیرد چگونه میتوان از قلب برای سلامت بشریت، برای سلامت طبیعت و برای سلامت خودمان به بهترین نحو استفاده کرد، مبارزه با بیماریهای قلبی عروقی چیزی است که برای هر قلب تپندهای اهمیت دارد.
امسال روز جهانی قلب، ۷ مهر ماه مصادف با ۲۹ سپتامبر با موضوع استفاده از راههایی برای شناخت قلب و حفاظت از آن با شعار"شناخت عوامل خطر بیماری قلبی عروقی، مراقبت بهتر و قلب سالمتر " نامگذاری شده است.