مهدی رمضانی در خصوص وضعیت سرانه مطالعه کتاب در کشور گفت: روزانه ۲۰۰ هزار جلد کتاب از مخزن کتابخانههای عمومی به امانت داده میشود که آمار قابل توجهی است.
وی، سرانه مطالعه در کشور را بر اساس آخرین پیمایشهای انجام شده ۳۳ دقیقه اعلام کرد و افزود: وضعیت کتابخوانی در کشور بحرانی نیست و در مقایسه سرانه مطالعه بین کشورهای جهان در میانههای جدول قرار داریم.
بیشتر بخوانید
رمضانی اضافه کرد: هرچند آمارهای متفاوتی از میزان سرانه مطالعه در کشور عنوان میشود و بررسی دقیق این شاخص نیاز به پژوهش جامعی دارد، اما آخرین آماری که به تازگی منتشر شده نشان میدهد که مردم کشور ۳۳ دقیقه در روز کتاب مطالعه میکنند.
دبیرکل نهادکتابخانههای عمومی تاکید کرد: با نگاهی به گردش مالی کتاب و همچنین امانت ۲۰۰ هزار جلد کتاب در روز به اعضای کتابخانهها، میتوان گفت وضعیت کتابخوانی بحرانی نیست.
وی ادامه داد: با این وجود کتاب مساله اول کشور نیست و باید در این خصوص اهتمام بیشتری به کار گرفته شود چرا که معتقدیم اگر بخواهیم مشکلات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور برطرف شود باید فرهنگ کتاب و کتابخوانی در اولویت قرار گیرد و نگاه به مساله کتاب و خواندن تغییر کند تا بتوانیم یک گام رو به جلو برداریم.
رمضانی با اشاره به تدوین سند ملی ترویج خواندن و مطالعه در کشور گفت: این سند با هدف عمومیسازی مطالعه و خواندن و ترویج بیش از پیش فرهنگ مطالعه تدوین و به تازگی برای تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شده است.
وی رمضانی افزود: در این سند با محوریت نهاد کتابخانههای عمومی برای هر یک از دستگاهها متناسب به ظرفیت و قشر مخاطب خود تکالیفی در خصوص ترویج فرهنگ مطالعه و خواندن مشخص شده است.
رمضانی، عمومیسازی خواندن را گامی مهمی برای افزایش سرانه مطالعه در کشور دانست و اضافه کرد: معتقدیم در قالب این سند مطالعه و خواندن تنها به کتاب محدود نشود و هر آنچه بتواند افراد را به افزایش اطلاعات، دانش و خواندن ترغیب کند مورد تاکید قرار میگیرد.