علی دهباشی پور مدیرکل بهزیستی استان قزوین از شناسایی پنج هزار و ۵۷۴ معلول ناشنوا و کمشنوا در استان خبر داد و گفت: بیش از یک هزار معلول از این تعداد در درجه خیلی شدید قرار دارند.
دهباشی پور، کم شنوایی را از جمله شایعترین نقایص مادرزادی در زمان تولد دانست و افزود: با توجه به پنهانی بودن کم شنوایی، تشخیص زودرس آن نیز قدری مشکل میشود و از این رو طی سالهای اخیر طرحهای غربالگری شنوایی کودکان و نوزادان به منظور شناسایی بهنگام معلولان این استان در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: برنامه غربالگری شنوایی به منظور شناسایی نوزادان و شیرخواران دارای اختلالات شنوایی از سال ۸۶ آغاز شده و در تمام بیمارستانهایی که تولد نوزاد در آن اتفاق میافتد به انجام میرسد.
به گفته دهباشی پور، بیش از ۱۳ هزار نوزاد سال گذشته در طرح غربالگری شنوایی در استان سنجش شدند و در نیمه نخست امسال نیز هفت هزار نوزاد مورد غربالگری قرار گرفتند که از این تعداد ۶۰ نوزاد مشکوک به پزشک متخصص ارجاع داده شدند.
مدیرکل بهزیستی قزوین، غربالگری شنوایی کودکان سه تا پنج سال را یکی دیگر طرحهای اجرایی برشمرد و تاکید کرد: این طرح با هدف تشخیص کم شنوایی پنهان که به هر دلیلی تا این سن مورد شناسایی قرار نگرفته و یا در اثر عوامل اکتسابی در این گروه سنی ایجاد شده، در حال اجراست.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون نیز در استان قزوین مرکز پرنیان برای کودکان ناشنوا فعالیتهای آموزشی را به مورد اجرا میگذارد و در این رابطه نیز انجمن ناشنوایان هم برای بزرگسالان فعالیت دارد.
دهباشی پور با اشاره به بیشترین آمار معلولان ناشنوا در شهرستان قزوین با ۲ هزار و ۷۳۰ معلول، یادآور شد: هم اکنون در شهرستانهای تاکستان ۸۵۷ ناشنوا، بویین ۴۸۴ مورد، البرز ۹۹۱ مورد، آبیک ۳۴۲ مورد و آوج ۱۷۰ مورد ناشنوا و کم شنوا مورد شناسایی قرار گرفته اند.
وی ادامه داد: در همین رابطه، کودکان در اولویت دریافت سمعک قرار دارند و در ۶ ماه نخست امسال نیز بهزیستی قزوین ۴۵۰ عدد سمعک به متقاضیان خود تحویل داده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۲۳ درصد رشد داشته است.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین افزود: همچنین سه هزار و ۸۰۰ عدد باطری سمعک طی این مدت به مددجویان تحت پوشش این نهاد تحویل داده و اعتبار خرید سمعک در سال جاری هم هشت میلیارد و ۲۳۶ میلیون ریال در نظر گرفته شده است.