افسانه جهانی در آیین واگذاری ۶۲۱ قطعه زمین به خانوادههای دارای ۳ فرزند و بیشتر در راستای اجرای ماده ۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که با حضور معاون وزیر راهوشهرسازی، مسؤولان استانی و خانوادهها در سالن فدک برگزار شد، گفت: یکی از ظرفیتها و بسترهای مهم برای مواجهه با مسأله بحران جمعیت، سیاستگذاری صحیح است.
او افزود: قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در جهت حمایت از خانوادهها و با هدف کمک به رشد جمعیت و مقابله با پدیده سالمندی در سال ۱۴۰۰ به تصویب رسید و مشتمل بر مشوقات اقتصادی و اقدامات فرهنگی است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل ادامه داد: فعالیت همزمان در بعد فرهنگی و حل مسائل و مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، منجر به افزایش نرخ فرزندآوری خواهد شد و لازم است مدیران دستگاههای فرهنگی توجه ویژهای به فرهنگسازی در این زمینه داشته باشند.
جهانی با اشاره به فاصله قابل توجه بین فرزندآوری و فرزندخواهی در بین خانوادههای ایرانی، بیان کرد: در ایران فرزندآوری حدود ۱/۵ و فرزندخواهی حدود ۳/۲ است و توجه مسؤولان به این فاصله و تحلیل درست آن ظرفیت بسیار مهمی است که در حل بحران جمعیت موثر خواهد بود.
او تصریح کرد: کاهش نرخ رشد جمعیت، کاهش نرخ باروری و افزایش نرخ سالمندی، مساوی با افزایش چالش در ساختارهای اقتصادی، سیاسی، امنیتی و نیز چالش در نهاد خانواده است و بنابراین مقابله با بحران جمعیت و تلاش برای افزایش نرخ فرزندآوری باید دغدغه اصلی مسؤولان و مدیران انقلابی باشد.