استاندار کردستان نیز در این مراسم، اظهار کرد: کردستان، استان ۱۸ هزار شهید مهاجر و ۵۴۰۰ شهید انصار و استان چهرههای اخلاق و عرفان و هنرمندان به نام و بلندآوازه و مردمان سختکوش و مهماننواز است.
استاندار کردستان افزود: مفتخریم با برگزاری جشنواره فاخر موسیقی اقوام در شهر زیبای سنندج، میلاد پیامبر به عنوان رخداد بزرگ را جشن میگیریم که با پخش از شبکههای رسانه ملی از هنر و موسیقی نواحی بهرهمند میشویم.
زارعیکوشا تصریح کرد: جشنواره موسیقی اقوام موسوم به جشنواره موسیقی سنه در تجارب راهبردی است که مقام معظم رهبری در سفر پرخیر و برکتشان در سال ۸۸ به کردستان همه ما را به آن سمت هدایت کردند و فرمودند کردستان یک استان فرهنگی است و باید روی ظرفیتهای فرهگی استان بیشتر متمرکز و سرمایهگذاری کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ایده این جشنواره در سفر رئیس سازمان صداوسیما به کردستان طرح شد و امروز ما در خدمت نمایندگان اقوام ایرانی هستیم.
زارعیکوشا تصریح کرد: کردستان مملو از ظرفیتهای فراوان از مواهب خدادای است که یکی از آنها میراث ناملموس موسیقی است که بسیاری از مورخان کردستان را یکی از قدینیترین خاستگاههای موسیقی جهان نام بردهاند.
وی اعلام کرد: موسیقی که به ۴۰۰ سال پیش از میلاد مسیح برمیگردد برای این قوم ثبت شده و این جشنواره فرصتی برای معرفی و آشنایی با فرهنگ و هنر ایرانزمین و معرفی ظرفیتهای فرهنگی کردستان است.
استاندار کردستان خاطرنشان کرد: در کنار این اقدامات فرهنگی که مهمانی بزرگ احمد دیروز در سنندج برگزار شد و بالغ بر ۱۰۰ هزار نفر از مردم شرکت کردند و شب قبل آن هم در مریوان برگزار شد، به یاد ندارم که تاکنون برنامهای با این حجم جمعیت برگزار شده باشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در دولت سیزدهم هم قدمهای بزرگی برای کردستان برداشته شده است و ظرف دو سه هفته آینده هم بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان پروژه در کردستان به بهرهبرداری میرسد.
ایران ظرفیت زیادی در ثبت شهرهای خلاق یونکسو دارد
معاون دفتر یونسکو در ایران نیز، ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این مراسم اظهار داشت: امیدواریم تکرار این قبیل برنامهها و مشابه آن زمینهای برای گسترش فرهنگ و آداب و رسوم مناطق مختلف ایران به دنیا و کشور های عضو یونکسو باشد.
یوسفی افزود: شبکه شهرهای خلاق یونسکو از ۲۰۰۴ شروع شد و شهر سنندج به عنوان چهارمین شهر خلاق بعد از اصفهان، رشت و بندرعباس در سال ۹۸ عضو شهرهای خلاق در موسیقی شد.
وی در ادامه با بیان اینکه احترام به آداب و فرهنگ ملل مختلف از موضوعاتی است که در یونسکو پیگیری میشود، افزود: بسترهای هویتبخش تنوع فرهنگی در حوزههای فرهنگی در مناطق جغرافیایی کشور رواج دارد و قابل بهرهبرداری است.
یوسفی اذعان کرد: کشور ما با برخورداری از مواهب الهی زمینه فعالیت در حوزههای شهرهای خلاق یونسکو را دارد که شامل موسیقی، غذا و خوراک، معماری، رسانه، صنایع دستی و سینما است.
معاون دفتر یونسکو در ایران با اشاره به اینکه در حال حاضر در کشور ما ۵ شهر خلاق در یونسکو به ثبت رسیده است، افزود: این ظرفیت وجود دارد به تعداد استانهای کشور افزایش یابد.
وی اذعان کرد: یکی از موارد در شهرهای خلاق یونسکو که اهمیت خاصی دارد موضوع فرهنگ و سنن است و کمیسیون ملی یونسکو شبکه شهرهای خلاق به آداب و فرهنگ و اهمیت ویژهای میدهد لذا کمیسیون ملی و شبکه شهرهای خلاق کمیسیون در همین راستا از شهرهای که معرفی ظرفیت ها درون استانی را دارد، حمایت میکند.
یوسفی اضافه کرد: در حال حاضر ۵۰ شهر خلاق در دنیا به ثبت رسیده و با ارتباط با یکدیگر توانمندیها و قابلیتها را را منتقل و زمینه تبادل فرهنگی و گسترش فرهنگ و آداب و سنن را فراهم میکنند.
وی گفت: در کشور ما در بحث لباس و آداب و رسوم و سنن مختلف و موضوعات یونسکو قابلیت گسترش دارد لذا ما آمادگی هر گونه حمایت را از استانها داریم.
در ادامه این مراسم از خانواده شهدای هنرمند تجلیل شد.