مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با اشاره به پیش بینی آغاز پاییز پربارش بر ضرورت اقدامات پیشگیرانه وقوع سیل در استان تاکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی استانداری تهران، حامد یزدی مهر بعد از ظهر شنبه در حاشیه برگزاری دومین جلسه اجرایی شدن جز یک بند (پ) ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران کشور که با موضوع بررسی دستورالعمل کنترل آبهای سطحی (سیل) و با حضور مدیران آب منطقهای سراسر کشور و معاون وزیر نیرو در حوزه سیلاب در آب منطقهای تهران برگزار شد، اظهار کرد: با توجه اینکه امسال پاییز پربارشی را در کشور شاهد خواهیم بود، ضروری است که اقدامات پیشگیرانه در خصوص جلوگیری از خطرات احتمالی سیلاب در دستور کار قرار بگیرد.
یزدی مهر با بیان اینکه آب منطقهای و وزارت نیرو متولی امر اجرای جز یک بند (پ) ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران کشور هستند، افزود: در جلسه امروز گزارشات و اقدامات لازم در خصوص نحوه رسیدگی و اجرای دستورالعمل کنترل آبهای سطحی (سیل) توسط متولیان ارائه شد و مقرر گشت مدیران آب منطقهای نقاط ضعف و قوت را احصا، وزارت نیرو با تهیه دستور العمل نسبت به بررسی موارد اقدام و مدیران بحران نیز به عنوان ناظر تمام زوایای پیشرفت کار و تحقق دستورالعمل را رصد کنند.
وی در ادامه بر انجام اقدامات پیشگیرانه مثل لایروبیها و شناسایی پلها و کالورتهای غیراصولی تاکید و عنوان کرد: شناسایی نقاط حادثهخیز در استان تهران و ایمنسازی این نقاط از مهمترین مواردی است که باید در دستور کار متولیان قرار داشته باشد.
مدیرکل مدیریت بحران استان تهران گفت: عدم ساخت و ساز در بستر و حریم رودخانهها و مناطق سیلخیز، استفاده از مصالح مناسب برای ساخت و ساز اصولی در مناطق در معرض سیل، خودداری از چادرزدن و توقف خودرو در منطقه سیلخیز یا در مسیر رودخانه از جمله مواردی است که مردم میتوانند در اقدامات ایمنی قبل از وقوع سیل به آن توجه ویژه داشته باشند.
اصلاح نقاط آسیب پذیر در مواجهه با سیل در فیروزکوه رصد میشود
یزدی مهر اظهار داشت: مانوری همزمان با عصر امروز شنبه هشتم مهرماه رأس ساعت ۱۴ و با فراخوان حادثه از سوی فرمانداری فیروزکوه مبنی بر وقوع حادثه سیل در این شهرستان به دستگاههای اجرایی و امدادرسان اعلام و با حضور اعضا و رؤسای دستگاهها نشست فوق العاده عملیات پاسخ به بحران برگزار شد.
یزدی مهر با بیان اینکه مخاطره سیل در فیروزکوه با توجه به حوادث رخ داده طی سنوات گذشته بسیار محتمل است، افزود: طبق پیش بینیهای سازمان هواشناسی مبنی بر بارشهای با شدت در فصل پاییز، تاکید مدیریت بحران بر اقدامات پیشگیرانه است و به همین منظور مانور سیل در منطقه فیروزکوه موضوعیت مناسبی داشت که نقاط ضعف و قوت احصا و در زمان وقوع بحران بهترین خدمات به مردم اراده شود که خوشبختانه دستگاههای شهرستان در این مانور حضور آماده ای داشتند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری تهران با اشاره به اینکه تجهیزات شهرستان فیروزکوه برای اورهال شدن نیازمند تأمین اعتبار است، گفت: در مانور امروز بر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در حوادث و سوانح و برگزاری مانورهای موضوعی و دور میزی که از ضروریات آمادگی دستگاهها و توانمندی در مقابله با حوادث طبیعی و انسان ساخت میباشد تاکید شد.
وی در ادامه بر ضرورت اقدامات پیشگیرانه تاکید کرد و عنوان داشت: در این مانور به دستگاهها در خصوص لایروبی رودخانهها و پاکسازی انهار و مسیرها و رفع موانع و همچینین بروزرسانی تجهیزات تذکرات لازم ارائه شد.
یزدی مهر با تاکید بر پاکسازی دیوارههای سیل گیر در بالادست و نقاط خطر پذیر گفت: اصلاح نقاط آسیب پذیر در مواجهه با سیل در فیروزکوه رصد میشود.