راضیه عالیشوندی، سرپرست معاونت امور بینالملل هلال احمر با کریس سانتاماریا، مدیر هماهنگکننده خطر و بلایا دفتر منطقهای فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر و عاطف نجیب، کارشناس ارشد صندوق اضطراری پاسخگویی به سوانح (DREF) از دفتر منطقهای فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر در خاورمیانه و شمال آفریقا (منا) دیدار و گفتگو کرد.
عالیشوندی گفت: هدف از برگزاری این سفر، بازدید از پیشرفتهای جمعیت هلال احمر به منظور برگزاری کارگاه جهت بررسی موضوعاتی همچون حوزه کاهش بلایا، برنامه اقتضایی، ارتقای سطح آمادگی جوامع محلی، بازدید از خانههای هلال و اقدامات جمعیت در خصوص تغییرات اقلیمی است.
به گفته این مقام مسئول، مقرر است این تیم در طی حضور سه روزه از سازمانهای امداد و نجات، سازمان جوانان، سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران بازدید کنند.
این مقام مسئول، مدیریت تجمعات انبوه در اربعین حسینی (ع)، پوشش و ارائه خدمات جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در طول راهپیمایی باشکوه اربعین حسینی، آموزشهای لازم ارائه شده در کنگره بینالمللی سلامت در اربعین حسینی و کاهش حوادث ترافیکی را از جمله مهمترین محورهای این گفتگو معرفی کرد.
عالیشوندی در ادامه به نقش خانههای هلال در راستای افزایش و ارتقای سطح پاسخگویی به سوانح و بلایا در جامعه اشاره کرد و گفت: جمعیت هلال احمر ایران تجربیات موفقی در این خصوص داشته که با آموزشهای ارائه شده به افراد محلی توانستهاند در زمان بحران و حادثه امدادرسانی به موقع ارائه دهند. این افراد پاسخدهندگان اصلی در زمان بحران هستند.
وی با اشاره به موفقیت و تجربه بالای جمعیت هلالاحمر ایران در مدیریت تجمعات انبوه و توانمندی جمعیت در این خصوص گفت: امسال در مراسم پیادهروی باشکوه اربعین حسینی (ع) و با ورود ۲۰ میلیون زائر به شهر مقدس کربلا، جمعیت هلال احمر ایران توانست خدمات امدادی، درمانی و پزشکی به زائران ارائه دهد.
همچنین در این دیدار راضیه عالیشوندی با اشاره به فعالیتهای دبیرخانه تغییرات اقلیمی جمعیت هلال احمر افزود: جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در قالب برنامههای بشردوستانه و در حوزه پیشگیری از تغییرات اقلیمی اقدامات بسیار خوبی انجام داده که مدتی پیش به منظور پیشگیری از خطرات ناشی از تغییرات اقلیمی در بسیاری از شهرهای ایران توسط ۱۰ هزار داوطلب جوان برای پیشگیری از آثار مخرب تغییرات اقلیمی، ۱۰۰ هزار اصله نهال کاشته شد و این اقدام در کمتر از ۲۰ دقیقه در سراسر کشور صورت گرفت.
در این دیدار عالیشوندی تاکید کرد که تمام هماهنگیها و ارتباطات بینالمللی جمعیت میبایست از طریق این معاونت انجام پذیرد.
وی به تجربیات بالای جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در این حوزه و کاهش اثرات سوانح و بلایا اشاره و گفت: جمعیت آماده انتقال این تجربیات به سایر جمعیتهای ملی و همکاری با فدراسیون بینالمللی است. رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران به دنبال تبدیل جمعیت هلال احمر ایران به مرکز آموزش مقابله با بلایا در منطقه است و در این راستا گامهای مثبتی برداشته شده تا بتوان همافزایی بیشتری در این عرصه داشت.