نمایندگان مجلس به دلیل اهمیت و حساسیت رعایت عدالت اجتماعی سازوکار تعیین سقف حقوق و مزایای کارکنان وزارتخانه ها، موسسات دولتی و نیرو‌های مسلح را برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم ارجاع کردند.

در جلسه علنی نوبت صبح امروز (یکشنبه ۹ مهرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم ، بند الحاقی ماده ۱۸ این لایحه مورد بحث و بررسی قرار گرفت و پس از بررسی اصل و پیشنهاد حذف این بند و مخالفت نمایندگان با این دو موضوع، دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی بند مذکور را برای بررسی کارشناسی و رفع ابهام به کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم ارجاع داد.

براساس این گزارش در جریان بررسی بند الحاقی مذکور؛ در ابتدا سید البرز حسینی نماینده خدابنده در مجلس در مخالفت با این بند گفت: به یقین در صورت موافقت با برداشتن سقف از حقوق و مزایای کارکنان در تمامی سطوح در سراسر کشور، عدالت اجتماعی از بین خواهد رفت. چرا که دیگر نمی‌دانیم چطور باید حق و حقوق یک مسئول را مورد سنجش قرار دهیم و این یعنی ایجاد شکاف عمیق میان دریافتی‌ها و به یقین حقوق‌ها نجومی و غیرقابل کنترل خواهند شد.

در ادامه داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در مخالفت با بند الحاقی مذکور گفت: باید برای حقوق‌های بالا محدودیت‌هایی قائل شویم، چرا که حقوق‌های نجومی حاصل همین عدم نظارت‌ها بود و اگر سقف را برداریم، در ادارات و به ویژه شرکت‌های دولتی می‌توانند پرداخت‌های مختلفی در قالب کارانه یا اضافه کار داشته باشند که این مسئله اعتماد مردم و سرمایه اجتماعی را دچار آسیب خواهد کرد، لذا مخالف این بند هستیم و معتقدیم سقف باید باقی بماند.

در ادامه محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم در دفاع از بند الحاقی مذکور گفت: گاهی دوستان در اصلاح ساختار پیشنهاداتی می‌آورند و گاهاً سقف حقوق را ۵ برابر می‌کنند و همچنین در بودجه ۱۴۰۰ برای حقوق‌ها سقف گذاشته شد که این منجر به تضییع حقوق دوستان هیات علمی شد، این در حالی است که در بند مذکور تاکید شده با حقوق و مزایای کارکنان وزارتخانه‌ها و شرکت‌های دولتی کاری نخواهیم داشت و آنجا باید سقف باشد، بنابراین بند فوق قابل دفاع است.

در ادامه در جریان رأی گیری برای تصویب یا عدم تصویب این بند الحاقی به ماده ۱۸ درباره اینکه حقوق و مزایای کارکنان وزارتخانه ها، موسسات دولتی و نیرو‌های مسلح بدون تعیین سقف پرداخت شود، نمایندگان با تصویب این بند مخالفت کردند، به همین دلیل در ادامه پیشنهاد حذف آن مطرح شد.

براساس این گزارش علی اصغر عنابستانی پیشنهاد حذف بند الحاقی مذکور را مطرح کرد و گفت: برداشتن سقف حقوق با هیچ یک از معیار‌های عدالت اجتماعی هماهنگ نیست، لذا مجلس نباید به این موضوع رأی دهد، هر چند می‌توان برای ایجاد عدالت اجتماعی صرفاً سقف را افزایش داد، اما نباید به هیچ عنوان آن را برداشت، چرا که بسیاری از حقوق‌های نجومی در همین موسسات دولتی اتفاق افتاده است.

وی افزود: نباید اجازه دهیم مجلس انقلابی با حقوق‌های نجومی موافقت کند، چرا که این مسئله به اسم همه ما تمام می‌شود.

در ادامه عبدالعلی رحیمی مظفری در مخالفت با حذف بند الحاقی مذکور گفت: چه کسی گفته است قرار است حقوق نجومی تصویب کنیم؟ با کدام عدله چنین مسئله‌ای را مطرح می‌کنید؟ چرا که اصلا بحث شرکت‌ها مطرح نیست. مگر قانون و عدالت به معنای آن است که سقف تمامی حقوق‌ها یکی باشد؟ بنابراین این کار عین بی عدالتی است.

وی تصریح کرد: نمی‌شود فردی در وزارتخانه در تهران زیر باد کولر بنشیند و با کسی که در مناطق گرمسیر نفتی کار می‌کند، سقف حقوق یکسانی داشته باشد، این در حالی است که در سال جاری ۱۳۰ نفر از دانشگاه علوم پزشکی شیراز مهاجرت کردند! و بعد ما در این شرایط مدام مهاجر افغانستانی وارد می‌کنیم!

همچنین سید غنی نظری به عنوان موافق حذف بند الحاقی مذکور گفت: به یقین نگذاشتن سقف برای حقوق‌ها منجر به هرج و مرج در کشور می‌شود و عده‌ای می‌توانند برای خود حقوق نجومی در نظر بگیرند. این در حالی است که شورای حقوق و دستمزد می‌تواند برای جلوگیری از تضییع حقوق متخصصان و نخبگان برای آن‌ها حقوق‌های مناسبی تصویب کند.

وی افزود: هر چند عزیزانی که در سکو‌های نفتی کار می‌کنند، نباید سقف حقوق داشته باشند، اما برخی افراد در خود وزارت نفت تا ۹۳ میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند، بنابراین اعمال سقف حقوق الزامی است و پیشنهاد می‌کنم همکاران محترم به حذف بند مذکور رأی دهند.

در ادامه محسن زنگنه در رابطه با حذف بند الحاقی فوق گفت: قانون مدیریت خدمات کشوری از ماده ۶۴ به بعد در رابطه با نحوه پرداخت حقوق امتیازبندی کرده است و حتی برای روسای قوا امتیاز گذاشته است. ماده ۷۶ نیز می‌گوید حداقل و حداکثر حقوق و مزایای شاغلان، بازنشستگان و مشمولان این قانون هر سال به پیشنهاد سازمان به تصویب هیات وزیران می‌رسد که نباید از یک مقدار مشخصی تجاوز کند، بنابراین اگر قانون سبب شده عده‌ای حقوق نجومی دریافت کنند، باید قانون را اصلاح کرد، نه آنکه با مواد متقن برنامه هفتم مخالفت کنیم.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم ادامه داد: ما نیز با نجومی بگیران مخالفت هستیم، اما نباید به اسم عدالت حقوق بحقه افراد را از بین ببریم.

همچنین کمال علیپور خنکداری در مخالفت با حذف این بند گفت: اگر دغدغه خروج متخصصان و نخبگان را داریم، نباید برای حقوق آن‌ها سقف در نظر بگیریم و این مسئله را باید رعایت کرد.

همچنین داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در موافقت با حذف این بند افزود: قاعدتاً به لحاظ اجتماعی باید برای حقوق‌های بالا محدودیت‌هایی قائل شویم، چرا که به یقین داستان حقوق‌های نجومی مجدد تکرار می‌شود! و بهتر است اختیار تعیین سقف حقوق‌ها را به شورای حقوق و دستمزد بدهیم، لذا این موارد حتما باید انضباط بخشی شود و دولت با اینکه سقف به طور کل برداشته شود، کاملا مخالف است.

براساس بند الحاقی ارجاع شده به کمیسیون تلفیق؛ حقوق و مزایای قانونی کارکنان وزارتخانه ها، مؤسسات دولتی و نیرو‌های مسلح بدون تعیین سقف پرداخت حقوق و مزایا به طور کامل پرداخت می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۷ ۱۰ مهر ۱۴۰۲
سلام درمورد تبدیل صتدوق بازنشستگی به کانون وابسته و تغییر نام کارکنان وابسته سازمان مربوطه مد نظر ورسیدگی بعمل آید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۶ ۱۰ مهر ۱۴۰۲
از مهاجرت هم میخواد به نفع نجومی بگیر استفاده شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۴ ۱۰ مهر ۱۴۰۲
یه استاد داشتیم میگفت بعضی همیشه حرف میزنند و بعضی همیشه عمل میکنند
با این اوضاع هم بعضی همیشه کار میکنند و بعضی همیشه پول میگیرند
عین عدالت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۳ ۱۰ مهر ۱۴۰۲
درخصوص تجمیع صندوق ها بازنشستگی رسیدگی شود
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۷:۲۲ ۱۰ مهر ۱۴۰۲
سلام اگر همسان سازی عدالت بود من کارمندسازمان اموزش فنی وحرفه ای کشور شرمنده خانواده نبودم و2سال هست داد میزنیم به داد ما برسید پس کو عدالت وکو داد رس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۴۹ ۱۰ مهر ۱۴۰۲
سلام صندوق بازنشستگی به کانون وابستگان تغییر پیدا کند بهتر است همچنین نام بازنشسته به وابسته سازمان مربوطه.
Croatia
گلادیاتور
۰۶:۲۶ ۱۰ مهر ۱۴۰۲
قشر کارگر جامعه چی؟که گنجشک روزی ترین زحمتکشان هستند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۳۳ ۱۰ مهر ۱۴۰۲
.درد زخم را زخم خورده میداند ودرد بی خانمانی را بی خانمان .
Iran (Islamic Republic of)
محمدولایی بازنشسته
۱۷:۱۸ ۰۹ مهر ۱۴۰۲
شما ودولت بخاطر پنج درصد ماندن همسان سازی بازنشسته ها را حذف کرده اید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۱ ۰۹ مهر ۱۴۰۲
در پرداختی ها رعایت عدالت اجتماعی و شفافیت و کم شدن فاصله دریافتی ها و نظارت دراین خصوص بعمل آید
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۱۴:۴۴ ۰۹ مهر ۱۴۰۲
به نظرم با این قیمت هایی که هر روز افزایش میابد سقف نباید تعیین شود چرا که در حال حاضر تورم کمر کارمندان را بریده است و باید معلوم نباشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۷ ۰۹ مهر ۱۴۰۲
جمع کنید این مسخره بازیا را
آخرین اخبار