رضا حافظی، سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان کرمان در نشست خبری آیین واگذاری ۶۱۲ قطعه زمین ماده ۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در استان کرمان که امروز در تالار فرهنگ و هنر برگزار شد، گفت: طرح نهضت ملی مسکن در کرمان مشکل اصلی تامین زمین بوده است و ما بیش از ۱۰ هزار زمین را الحاق داشتیم و رتبه اول را در کشور داشتیم.
او افزود: در شهر کرمان قرار بود ۳۰ هزار واحد مسکن ملی را بسازیم که در شهر کرمان ۷۵ هزار نفر ثبت نام کردند و ۴۸ هزار نفر واجد شرایط بودند و ۲۳ هزار نفر تایید نهایی شدند.
حافظی تصریح کرد: ۱۴ نقطه در نزدیکترین شهر کرمان پیشنهاد الحاق را دادیم و هر ۱۴ نقطه را به دلایل مختلف مخالفت کردند و تنها اراضی ۱۰۸ هکتار که در محدوده شهید همت بود و بحث ماده ۱۰ قانون جهش دولت و اراضی که در اختیار آموزش و پرورش بودند با اولویت فرهنگیان توانستیم با تغییر کاربری از آنها استفاده کنیم و با این دو میتوانیم، ۱۵ هزار واحد را میتوانیم پوشش بدهیم.
او با اشاره به اینکه قیمت ساخت اصلاح نشده است و پیمانکار که سالها قبل کار را شروع کرده دچار مشکل میشود، بیان داشت: زمین داریم، ولی اجازه استفاده بهینه از آنها به ما داده نشده است و این هم افزایی و هم اندیشی هنوز نشده است و با هم افزایی میتوان انجام داد.
سرپرست راه و شهرسازی استان کرمان درباره عقب افتادگی در کل استان گفت: در برخی جاها مثل سیرجان کارها به خوبی پیش میرود و ۱۰۴ هکتار به سیرجان الحاق شده است و ساخت و ساز پیش میرود و ۹ طبقه ساختمان ظرف ۱۸ ماه به نازک کاری رسیده و این نشان میدهد که ظرفیتها وجود دارد.
او در بحث نظام مهندسی که قسمتی به اداره مسکن و شهرسازی است، بیان داشت: حوزه نظام مهندسیها بازرسی هاش را از سطح استان را انجام میدهد و با ۳ نفر نیرو نمیتوان به همه جای استان رسید و بحث بعدی اولویت بندی است و قسمت اصلی نظام مهندسی و آنها قسم خوردند که کوتاهی نکنند و در خیلی جاها کارفرماهای ما دوست دارند که مهندسین نباشن و مطالبه گری که انجام نمیدهند.
حافظی تصریح کرد: پروژه ۴ هزار واحد مسکن که نظارتها انجام میشود و کیفیت دارد، ولی بحث بازه زمانی ساخت و باید کنترل شود.
او بیان داشت: ۴ هزار هکتار مازاد بر نیاز دستگاهها را در قالب طرح جهش تولید مسکن شناسایی کردند که تاکنون ۴۹۰ هکتار برگشته و بیشترین آن مربوط به ۳۰۰ هکتار هایتک بوده است.
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان کرمان افزود: درباره بازپس گرفتن اراضی بسیاری از دستگاهها مستثنی شده اند و عملا قسمتهای مختلف از این موضوعات خارج شده اند و درباره ماده ۱۰ جهش تولید مسکن، توفیق آنچنانی هنوز حاصل نشده است.
او درخصوص زمینهای توافقی با فرد در خارج از شهر به دیدگاه افراد اشاره کرد و گقت: تاکنون توافق نهایی شدهای در استان نداشتیم.
حافظی تصریح کرد: یکی از مواردی که بتوانیم زمین را الحاق کنیم، و ۱۳ استعلام را میگیریم و اکثر زمینهایی که مشکل داریم، این است که با تامین آب و سفرههای آبهای زیر زمینی مخالفت میشود.
مسلم موسی زاده، درباره راه دیهوک - راور و طولانی شدن آن گفت: برای ۱۵۸ کیلومتر ۱۵۸ میلیارد تومان اعتبار درنظر گرفته شده بود که باید ۱۰ سال آن جاده تمام میشد که اکنون برای هر کیلومتر ۲۰ میلیارد تومان نیاز است که برای ۱۵۸ کیلومتر ۴ هزار میلیارد تومان پول نیاز هست، ولی ما همچنان با همان اعتبار داریم پبش میرویم.
او افزود: وقتی ۵ سال از زمان کلیه پروژههای راه سازی میگذرد، ولی هزینههایی که تزریق میشود همان برآورد سال است.
موسی زاده تصریح کرد: جاده راور- دیهوک جزو پروژههای مهم کشوری محسوب میشود و نقش آن در حمل و نقل ترانزیتی از سال ۱۴۰۱ نگاه ویژهای شده است و برنامه داریم ۲۵ کیلومتر تا نوروز و ۲۰ کیلومتر تا سال آینده اجرا میشودتا بتوانم مسیر کرمان تا راور را ۴ خط داشته باشیم و سعی میکنیم تا پایان ۱۴۰۴ حوزمون را تمام کنیم؛ ولی ظرف اعتباری باید بزرگ شود و حتما باید اعتبار تامین شود.