مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان آذربایجان شرقی از پروژه مرمت مسجد جامع شهر تسوج بازدید کرد.

احمد حمزه زاده در بازدید از روند اجرایی عملیات مرمت مسجد جامع شهر تسوج با اشاره به قدمت بیش از ۱۳۰۰ ساله مسجد تاریخی این شهرستان گفت: این مسجد به عنوان یکی از قدیمی‌ترین مساجد جهان اسلام، ایران و آذربایجان یاد می‌شود که در ادوار مختلف در اثر زلزله‌های مخرب، دچار خسارت شده، اما دوباره احیا و بازسازی شده است.

وی افزود:با سفری که وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور به شهر تسوج داشت و با تاکیدات استاندار محترم مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بودجه اختصاص داده شده و تامین اعتبار انجام شد و در سریعترین زمان استحکام بخشی و مرمت این مسجد تاریخی شروع شد.

وی ادامه داد:خوشبختانه کار‌های استحکام بخشی اضطراری تاکنون انجام شده و پی‌های مسجد کاملا استحکام بخشی گردیده است و نگرانی‌ها رفع شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: در حین اجرای استحکام بخشی مسجد و بررسی‌های لازم مشخص شد که برخی طاق‌های جناغی دور تا دور مسجد وجود داشته است که این طاق‌ها مجددا احیا گردید که یقینا در زمینه استحکام بخشی مسجد و هم از لحاظ زیباشناختی مسجد تاثیرگذار خواهد بود.

حمزه زاده با اشاره تکمیل مرمت مسجد جامع تسوج خاطرنشان کرد:در ادامه فعالیت مرمت و محوطه سازی مسجد انجام خواهد یافت.

گزارش خبرنگار ما حاکی است ۳ مشاهده برخی شکاف‌ها و ترک‌ها در دیوار‌ها و بنای مسجد جامع تسوج، نگرانی‌هایی را در بین اهالی این شهر، کارشناسان میراث فرهنگی و دوستداران بنا‌های تاریخی ایجاد کرده بود.

در پیشانی ورودی مسجد، کتیبه‌ای نصب شده که گویای فرمانی است که در سال ۹۸۹ هجری قمری با استفاده از خط ثلث برجسته و زیبا روی سنگ فلفلی یک پارچه حک شده است.

مرحوم «کارنگ» در یکی از کتاب‌های خود، این کتیبه را به سلطان محمد صفوی نسبت داده‌است. این اثر تاریخی اول فروردین سال ۱۳۴۷ هجری شمسی و با شماره ۷۸۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار