در یک نشست مشترک روسای سازمانهای سینمایی ایران، ازبکستان و سفیر جمهوری اسلامی ایران در این کشور با یکدیگر به گفتگو و تبادل نظر پرداختند.
این نشست با هدف گسترش همکاریهای فرهنگی و سینمایی و تسهیل در روند اجرای تفاهمنامه سینمایی فیمابین برگزار شده است.
بر پایه این خبر، محمد خزاعی در این نشست بر شناخت بیشتر نیازهای فرهنگی مردم دو کشور و لزوم بسترسازی برای توسعه تعاملات فرهنگی _ سینمایی بین دو کشور تاکید کرد و گفت: اشتراکات فرهنگی دو ملت ایران و ازبکستان پتانسیل بالایی برای تولیدات سینمایی مشترک دارد که با شناخت بیشتر از نیازهای فرهنگی و تاریخی طرفین میتوان، اقدامات خوبی انجام داد.
وی با اعلام آمادگی برای گشایش زمینه فعالیتهای فرهنگی و سینمایی در ازبکستان افزود: البته این ارتباط متقابل است و ما نیز میتوانیم از زیرساختهای سینمایی این کشور در تولید فیلم، سریال و حتی مستند و ظرفیت پخش و سالنهای سینمایی استفاده کنیم.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه تصریح کرد: در حوزه رسانه، هیچ چیز مانند فیلم، سریال و به خصوص سینما مردم را به هم نزدیک نمیکند. اگر دولتمردان این فرصت را به درستی شناسایی کنند، سینما، به ابزار بسیار قوی حتی بین دولتها بدل میشود.
خزاعی با اشاره به لزوم اجرایی شدن تفاهمات خاطرنشان کرد: در در تفاهمنامههای قبلی سازمان سینمایی با عراق و روسیه در مرحله عملیاتی اقدامات خوبی در زمینه تولید مشترک، پخش آثار ایرانی و مشارکت در رویدادهای سینمایی در شرف تحقق است.
وی اضافه کرد: تفاهمنامهها نباید در سطح کاغذ و امضا باقی بمانند. همچنانکه در تفاهمات با استانداریها و برخی دستگاههای اجرایی پیشرفت داشته ایم لازم است در حوزه بین الملل هم اجرای این تفاهمات با کمک وزارت امور خارجه و رایزنان فرهنگی و سفارتخانهها سریعتر شود.
وی با اشاره به رشد تکنولوژیکی صنعت سینما و تولیدات متنوع سینمای ایران خاطرنشان کرد: ما آمادگی داریم از الگوی توسعه قناعت سینمای ایران در حوزههای سالن سازی، آموزش به سبک انجمن سینمای جوانان ایران، و تولید و عرضه به سینمای ازبکستان کمک کنیم و متقابلا محصولات سینمایی ایران در بازار سینمای ازبکستان عرضه و اکران شود.
رئیس سازمان سینمایی کشور با بیان اینکه شاخصههای مهمی، چون محتوای فیلمهای ایرانی و خانواده محوری و اخلاق گرایی آنها از یکسو و مشترکات زبانی، آئینی و تاریخی از سوی دیگر کمک میکند که استقبال مناسبی از فیلم ایرانی در سینماها و سایر سکوهای عرضه و پخش صورت گیرد.
همکاریهای همافزا در اقتصاد سینما
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان نیز در این دیدار گفت: شناخت فرصتها و چالشهای حضور فرهنگی در ازبکستان موجب ارتباطات موفق بین دو کشور میشود،
«محمدعلی اسکندری» اظهار داشت: تولید فیلم، در این کشور تقریبا دولتی است و تعاملات فرهنگی متقابل بین دو کشور، به اقتصاد سینما کمک میکند.
وی ادامه داد: ما امکانات و نیروی انسانی خوبی در سینمای ایران داریم و البته اینجا هم امکانات خوبی به ویژه در تولید مستند و انیمیشن وجود دارد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان با اشاره به اینکه تولید فیلمهای مشترک سه جانبه بین ایران، ازبکستان و کشورهای طرف ازبک در صنعت سینما، فرصت خوبی را پیش روی ما میگشاید، افزود: برگزاری جشنوارههای مشترک و پخش فیلمهای دو طرف در کشورهای مقابل و همچنین استفاده از پلتفرمهای ایرانی برای پخش فیلمهای سینمای ایران از دیگر اقداماتی است که میتواند به همافزایی فرهنگی دو طرف بینجامد.
علاقه مندی مردم ازبکستان به فیلمهای ایرانی
فردوس عبدالخالق اف در این نشست ضمن اعلام آمادگی برای همکاریهای مختلف سینمایی گفت: سینمای ایران در جنان اعتبار دارد و خواص و نخبگان ما آثار سینمای ایران را دوست دارند.
وی ادامه داد: توافقات خوبی برای همکاری صورت گرفته و با نمایش و عرضه تجاری آثار سینمایی یکدیگر مردم زیادی از این آثار استقبال میکنند.
به گفته وی، کمک به تولید فیلمهایی که زمینه تاریخی مشترک دارند و فراهم آوردن امکانات لازم جهت تسهیل شرکت و حضور فیلمسازان و سینماگران دو کشور در جشنوارهها و تبادل نیروهای تخصصی دو کشور در پروژههای سینمایی در آینده فرصتهای بسیار خوبی در این زمینه است.
رییس امور سینمایی ازبکستانبا بیان اینکه برگزاری هفتههای فیلم مشترک میتواند نقطه شروعی برای معرفی سینمای دو کشور باشد و ما در این زمینه آمادگی داریم.