محمد علی سلامی گفت: امسال بیشاز یکهزار و ۷۰۰ تُن بذر گواهی شده جو و ۷۰۰ تُن بذر گواهی شده گندم در قم برای آغاز فرآیند کشت پاییزه استان تولید شد که میزان بسیار قابل توجهی است و نیاز کشاورزان قمی را تامین میکند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قم توضیح داد: تولید بذرهای گواهی شده در استان حاصل سه سال تلاش است، در این فرآیند ابتدا بذرهای خالص که وزن آن در حد چند صد کیلو است جمع آوری و یک سال کشت میشود، تا بذر مادری در حد چند تُن بدست آید، سپس این بذرهای مادری دوباره کشت میشود تا بذرهای گواهی شده در حد چند صد تُن تولید و در اختیار کشاورزان قرار گیرد.
او ادامه داد: با وجود مشکلات کشاورزی در قم از جمله در موضوع تامین منابع آبی و تنشهای اقلیمی، کشاورزان قمی در زمینه تولید گندم و جو سابقهای طولانی و مهارت بالایی دارند و محصولات تولید شده استان در این بخش هم در مورد گندم و هم در مورد جو از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است.
سال گذشته ۲۳ هزار هکتار از مزارع کشاورزی استان زیر کشت جو و ۶ هزار و ۳۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی قم نیز زیر کشت گندم آبی و دیم بود.
به طور معمول برداشت جو از مزارع استان قم هر ساله از نیمه اردیبهشتماه آغاز شده و تا اوایل خرداد ادامه پیدا میکند، همچنین برداشت گندم آبی نیز از اوایل خردادماه آغاز شده و تا اواخر آن ادامه مییابد، گندم دیم استان نیز در تیرماه برداشت خواهد شد.
۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد، از این میزان به طور میانگین ۶۴ هزار هکتار به زیر کشت میرود که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.
بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است؛ بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص دادهاست.