استاندار قم در این نشست که در سالن امام جواد (ع) استانداری برگزار شد به جلسه امروز خود با معاون سازمان راهداری کشور اشاره کرد و گفت: بهبود و ساماندهی منظر و سیمای هفت ورودی شهر قم ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه در بر دارد که قرار شد سازمان راهداری خود این کار را انجام دهد یا بودجه مورد نظر را در اختیار استان قم قرار دهد.
سیدمحمد آقامیری افزود: باید با کار فرهنگی مبادی ورودی شهر قم را ساماندهی کرد.
آقا میری بیان کرد: در جلسه مذکور هم چنین مقرر شد از محل صدور بارنامههای استان قم، کل مبلغ عوارضی که دولت برای بارنامهها میگیرد در قم هزینه شود.
استاندار قم با بیان این که در بودجه فرهنگی ضعیف هستیم و باید تقویت شود بیان کرد: باید یک جبهه فرهنگی برای حل مشکلات فرهنگی ایجاد کنیم و در ابتدا ساماندهی فضای شهر و استان ضروری میباشد.
او عنوان کرد: به تمام دستگاهها ابلاغ کردیم که هر طرحی انجام میشود پیوست فرهنگی داشته باشد.
او در پاسخ به طرح موضوع تعطیلی سالروز وفات حضرت معصومه (س) از سوی برخی اعضای شورای فرهنگ عمومی استان قم گفت: این موضوع در اختیار استاندار است، اما با توجه به ریاست آیت الله سعیدی در شورای فرهنگ عمومی استان، موضوع را به ایشان تفویض میکنم و هر تصمیمی به استاندار اعلام شود تابع آن خواهیم بود.
امام جمعه قم نیز در این نشست عنوان کرد: نیروی انتظامی مایه سرافرازی ما و از برکات انقلاب است و ارتش، سپاه و بسیج ما نیز نشانه افتخار ماست و باید این میراثها را به برکت خون شهدا حفظ کنیم.
آیت الله سیدمحمد سعیدی افزود: حوزه علمیه و مراجع بزرگوار برای پایداری انقلاب اسلامی بسیار تلاش کرده اند و باید قدردان آنها باشیم.
آیت الله سعیدی با اشاره به نامگذاری امسال توسط مقام معظم رهبری بیان کرد: باید شعار محوری امسال توسط استاندار قم پیگیری شود.
او تاکید کرد: صدا و سیمای استانی و رسانههای دیگر باید خط مشی شعار سال را تبیین کنند تا به سهم خود بتوانند در تحقق شعار سال نقش آفرین باشند.
فرمانده انتظامی استان قم نیز در این نشست گفت: در ارتباط با اجرای برنامههای هفته فراجا امسال برنامه ریزی خوبی در استان شاهد بودیم و ۷۱ برنامه در سطح استان اجرا خواهد شد.
سردار محمدرضا میرحیدری افزود: سردار رادان فرمانده کل انتظامی کشور فردا دیدار با مراجع تقلید و حضور در بیت امام راحل در قم را خواهد داشت عصر فردا در کنار قبور مطهر شهدا تجدید میثاق با شهیدان را شاهد خواهیم بود.
او ادامه داد: در ارتباط با حوزه فرهنگی اقدامهای خوبی علیرغم برنامههای دشمن در قبال مقدسات ما و حجاب و عفاف داشته ایم که در استان پیگیری شده است.
شهردار قم نیز در این نشست عنوان کرد: پنج سال پیش با تدبیر برخی از علما و مسوولان، ۲۳ ربیع الاول سالروز ورود حضرت معصومه (س) به قم به عنوان روز قم نامگذاری شد و مقرر شد با محوریت حضرت معصومه (س) ویژگیهای قم را به تصویر بکشیم.
سید مرتضی سقاییان نژاد افزود: قرار بود روز قم ثبت ملی شود و در تقویم ملی گنجانده شود، ولی هنوز روز قم ثبت ملی نشده است.
او ادامه داد: حتی مردم قم هنوز نمیدانند روز قم چه روزی است و همه ما هنوز پای کار نیامده ایم.
سقائیان نژاد افزود: یکی از برجستهترین مزایای قم وجود حرممطهر کریمه اهلبیت است و باید ابعاد فرهنگی، سیاسی و اجتماعی آن بررسی شود.
شهردار قم ادامه داد: متاسفانه تدابیری برای زائران قم نداریم که بیشتر از ۶ ساعت در قم نیستند و زیرساختها برای پذیرش سالانه نزدیک به ۲۰ میلیون نفر زائر باید مهیا شود و کمیتهای این گونه ابعاد را بررسی کند.
او افزود: در سال ۲۰۲۷ قرار است یکی از شهرهای ایران پایتخت فرهنگی جهان اسلام شود و قم برای این موضوع ظرفیت زیادی دارد و در این صورت تریبونی برای معرفی قم میشود.
شهردار قم یادآور شد: باید با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رایزنی شود که پایتخت فرهنگی جهان اسلام شدن قم را پیگیری کند.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری قم نیز در نشست شورای فرهنگ عمومی استان قم از آغاز اکران مستند سینمایی اخت الرضا در قم خبر داد و گفت: این موضوع اتفاق خوبی است که تبلیغات شهری خوبی نیز در این زمینه صورت گرفته است.
ابوالقاسم مقیمی افزود: فصل بودجه ریزی است و تا نیمه آبان بودجههای استانی بسته میشود لذا دستگاههای فرهنگی برای قم ردیف و سرفصل بودجهای داشته باشند.
او عنوان کرد: تعطیلی روز وفات شهادت گونه حضرت معصومه (س) را در شهر قم بسیاری از متدینان خواستار شده اند و در این روز بازار تعطیل است و هیاتها رهسپار حرم مطهر میشوند.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری قم تاکید کرد: تعطیلی سالروز وفات حضرت معصومه (س) انسجام و مدیریت بهتری در برگزاری آیینهای عزاداری ایجاد میکند.