کلمنتین نکوتا سلامی نماینده مقیم سازمان ملل و هماهنگ کننده کمکهای بشردوستانه در سودان روز پنجشنبه به وقت محلی برابر با ۵ اکتبر ۲۰۲۳ و ۱۳ مهر ماه جاری در نشستی خبری گفت که در نتیجه درگیریهای اخیر، حدود ۵.۴ میلیون نفر خانههای خود را ترک کرده و در سودان یا کشورهای همسایه آواره شده اند.
او گفت: این آمار نشان میدهد که به طور متوسط بیش از ۳۰ هزار نفر در روز در سودان آواره شده اند و بسیاری از آنها با تنها با در دست داشتن چند لباس مجبور به فرار شده اند.
نماینده سازمان ملل ادامه داد در حالی که نیمی از جمعیت سودان یا ۲۴.۷ میلیون نفر به کمکهای بشردوستانه و حفاظت نیاز دارند، درگیریها همچنین بخش بهداشت این کشور را فلج کرده است و ۷۰ درصد از بیمارستانها در این کشور دیگر کار نمیکنند.
او هشدار داد که درگیری که در ماه آوریل و در بحبوحه تنشها بر سر ادغام نیروهای پشتیبانی سریع شبهنظامی در ارتش آغاز شد، میتواند به مناطقی مانند ایالت جزیره، منبع غذای سودان برسد و عواقب سنگین برای امنیت غذایی این کشور ایجاد کند.
این مقام سازمان ملل ادامه داد که بارانهای شدید و سیل در هفتههای اخیر بیش از ۷۰ هزار نفر را در هفت ایالت سودان تحت تاثیر قرار داده است و افزود: این امر میتواند منجر به شیوع بیشتر بیماریهای ناشی از آب شود. در حال حاضر گزارشها حاکی از شیوع وبا در ایالت شرقی سودان به نام گدارف است و ما در حال بررسی گسترش این بیماری در خارطوم و کردفان جنوبی هستیم.
او گفت: مبارزه با شیوع وبا در یک منطقه جنگی دشوار است. با تشدید درگیری، ممکن است کنترل این بیماری تقریباً غیرممکن شود.
سلامی تاکید کرد حمایت بین المللی از عملیات کمک رسانی برای دسترسی بهتر به نیازمندان مورد نیاز است و ما باید به ۱۸ میلیون نفر کمک ارائه دهیم. ما به این هدف پایبند خواهیم بود.
درگیریهای مسلحانه در سودان از ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین ماه) میان نیروهای ارتش به فرماندهی ژنرال عبدالفتاح البرهان و نیروهای پشتیبانی سریع به فرماندهی ژنرال محمد حمدان دقلو (معروف به حمیدتی)، بر سر قدرت آغاز شد و میانجیگریهای بینالمللی برای پایان دادن به آن و نشستن طرفهای درگیر بر سر میز گفتگوها ثمری نداشته است.