فرهاد سبحانی مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در آستانه فرا رسیدن روز ملی روستا گفت: انجام ۶۱۵ هزار مترمربع عملیات آسفالت به همراه زیرسازی و سنگفرش در سطح این تعداد روستا به مورد اجرا گذاشته شده و تامین اعتبار آن نیز از محل استانی، ملی و قیر طی سال گذشته و به منظور بهسازی محیط روستا صورت گرفت.
به گفته این مسئول، تعداد روستاهایی که در آنها طرح هادی اجرایی به مورد اجرا گذاشته شده بالغ بر ۴۷۴ روستا است.
وی، طرح هادی را سند توسعه روستا برشمرد و تصریح کرد: ۱۰۹ طرح هادی روستایی با هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار در سال جاری و پس از طی مراحل مطالعاتی توسط گروه کارشناسی و تصویب طرحهای هادی استان قزوین به تصویب رسیده که پس از تامین اعتبارات مورد نیاز به مورد اجرا گذاشته میشوند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان قزوین اضافه کرد: تاکنون یک هزار و ۴۱۵ طرح هادی در سطح روستاهای استان قزوین مورد مطالعه، تصویب و بازنگری قرار گرفته که از این تعداد، ۷۹۹ طرح تهیه بوده و ۳۴۰ طرح نیز مورد بازنگری قرار گرفته است.
سبحانی با اشاره به اینکه بنیاد مسکن قزوین به منظور تثبیت هویت حقوقی واحدهای مسکونی روستایی با همکاری اداره ثبت اسناد و املاک قزوین اقدام به صدور اسناد مالکیت برای این واحدها میکند، افزود: طی سال گذشته برای ۲ هزار و ۱۲۰ واحد روستایی و ۹۶۷ واحد مسکونی شهری در شهرهای با جمعیت کمتر از ۲۵ هزار نفر سند مالکیت صادر شد.
این مسئول خاطرنشان کرد: در حال حاضر برای ۶۳ هزار واحد روستایی و ۹ هزار و ۱۰۰ واحد مسکونی شهری در سطح استان قزوین سند مالکیت صادر شده است.
وی با اشاره به گستردگی مناطق روستایی و زلزله خیز بودن بخشهای زیادی از استان بر ضرورت لزوم مقاوم سازی واحدهای مسکونی تاکید کرد و گفت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان قزوین پس از ابلاغ مصوبه دولت مبنی بر مقاوم سازی ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی در سراسر کشور، در قالب طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی همه ساله با اختصاص سهمیه مناسب نسبت به مقاوم سازی این واحدها اقدام میکند.
سبحانی تاکید کرد: تاکنون ۷۳ درصد واحدهای مسکونی روستایی در استان قزوین مقاوم سازی شده و در سال گذشته نیز برای احداث چهار هزار واحد سهمیه استانی ابلاغ شد که تاکنون ۲ هزار و ۶۴۳ واحد آن مقاوم ازی و به بهره برداری رسید.
استان قزوین دارای ۸۴۶ روستای دارای سکنه و ۱۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی است.
۱۵ مهرماه به نام روز روستا و عشایر نامگذاری شده است.