حجت الاسلام محقی دبیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: عمده فعالیتهای فرهنگی ستاد در روستاها است و از مجموع ۷۰۵ کانون فرهنگی مساجد فعال در استان ۴۲۷ کانون روستایی هستند که خاستگاه برنامههای فرهنگی مختلف هستند.
او افزود: جمعیت روستا و درخواست امام جمعه و یا هیئت امنای مساجد شرطی برای تأسیس کانونهای فرهنگی در روستاهاست و همچنین از تأسیس کانونها در روستای مرزی نیز غافل نشدهایم.
حجت الاسلام محقی بیان کرد: هم اکنون ۱۷ گروه سرود کانون مساجد فعال هستند و ۷ گروه از آنها آثارشان ملی است و در شبکههای سراسری پخش میشود.
دبیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد خراسان جنوبی ادامه داد: ۱۶ مسجد برنامه کسب و کار در جوار مسجد را در بیرجند انجام میدهند که البته در بحثهای مختلفی مثل سیب سلامت، بحثهای حمایتی، تجهیزات و فروش مشکل دارند که قبل از سال قرارگاه اشتغال و کسب و کار در جوار مسجد تشکیل و از نماینده هر مسجد دعوت شد تا به بیان مشکلات خود و پیدا کردن راه حلی برای رفع آنها بپردازند.
بیشتر بخوانید
او عنوان کرد: همچنین کانونها در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی هم قدمهایی برمیدارند و به طور کل میتوان گفت که پتانسیل این را دارند که مرجعی در حوزه فرهنگی باشد.
حجت الاسلام محقی اظهار کرد: باید از بحث کانونها در روستا حمایت کنیم و ظرفیت سازی لازم را برای ایجاد محلی برای حمایت از کانونها آماده کنیم و در همین جهت برنامههایی داریم تا در هر شهرستان یک قرارگاه اشتغال داشته باشیم.
دبیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد خراسان جنوبی گفت: امام جماعت هر مسجد باید پتانسیل رهبری داشته باشد و کادر مسجد میبایست هماهنگیهای خوبی داشته باشند تا رقابتهای فرهنگی ایجاد شود که به طور مثال در بیرجند ۷ قرارگاه ایده پردازی برای هر منطقه تشکیل داده و برای هر کدام یک نماینده در نظر گرفتیم تا برنامههای مختلف فرهنگی را اجرا کنند.
او افزود: هم اکنون در روستاها ۱۰۷ کتابخانه مخزندار و ۹۰ کتابخانه باز در کانونها داریم و میتوان گفت از مجموع ۵۶ هزار و ۲۱۱ عضو کانونهای فرهنگی هنری مساجد در استان ۳ هزار و ۱۶۰ عضو مربوط به کانونهای فرهنگی در روستاها هستند.