مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اجرای طرح‌های آبخیزداری در دشت شهرکرد به عنوان یک نقطه بحرانی، گفت: دشت شهرکرد به شرایط احیا نزدیک شده است و شاهد کاهش گرد و غبار در این منطقه هستیم.

اصغر احمدی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به وضعیت دشت شهرکرد، خانمیرزا و بروجن، گفت: دشت‌های چهارمحال و بختیاری به دلیل تغییر شرایط اقلیمی و آب و هوایی، کاهش بارندگی‌های سالانه، برداشت‌های بی‌رویه و غیرمجاز از سفره‌های زیرزمینی دچار وضعیت بحرانی شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری ادامه داد: شرایط مذکور سبب شده است سطح ایستایی آب دشت‌ها کاهش پیدا کرده و پوشش گیاهی آن‌ها از بین برود و خشک شدن پوشش گیاهی این دشت‌ها را به بیابان و کانون گرد و غبار تبدیل می‌کند.

وی افزود: استفاده از آب‌های خاکستری و پساب فاضلاب‌ها برای آبیاری فضای سبز و مراکز زراعت چوب، محدود و ممنوع کردن برداشت بی‌رویه آب‌های زیرزمینی غیرمجاز، اقدامات آبخیزداری و ایجاد سازه‌های مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیک از جمله اقدامات موثر برای جلوگیری از بیابانی شدن عرصه‌های ملی است.

احمدی با اشاره به اینکه این اقدامات می‌توانند تاثیر به‌سزایی در تجدید حیات دشت‌ها داشته باشد، اضافه کرد: انجام اقدامات آبخیزداری سبب نفوذپذیری خاک، حفظ و کنترل روان آب‌های دشت‌ها می‌شود و پوشش گیاهی را احیا می‌کند.


بیشتر بخوانید


وی با اشاره به اینکه در دشت شهرکرد به عنوان یک دشت بحرانی و کانون گرد و غبار اقدامات آبخیزداری انجام شده است، بیان کرد: با انجام این اقدامات دشت بحرانی شهرکرد به شرایط احیا نزدیک شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: امسالگرد و غبار در دشت شهرکرد کاهش یافته است و شاهد احیای نسبی این دشت هستیم.

وی با بیان اینکه توسعه اقدامات آبخیزداری در چهارمحال و بختیاری باعث افزایش پوشش گیاهی، کاهش کانون گرد و غبار و ایجاد یک فضای سالم در دشت‌ها می‌شود، اضافه کرد: در نیمی از دشت‌های استان اقدامات مطالعاتی برای اجرای طرح‌های آبخیزداری انجام شده است.

احمدی گفت: در راستای اجرای طرح‌های آبخیزداری هر ساله متناسب با میزان اعتبارات اقدامات آبخیزداری به منظور احیای عرصه‌های منابع طبیعی خصوصا در دشت‌های بحرانی انجام می‌شود.

 وی یادآور شد: در حال حاضر دشت‌ها و عرصه‌های منابع طبیعی استان در شرایط بیابانی شدن قرار ندارند، اما با از بین رفتن پوشش گیاهی این نواحی به بیابان تبدیل می‌شود.

منبع: خبرگزاری فارس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار