مدیر امور عشایر استان کرمانشاه با بیان اینکه ورود زودهنگام دام عشایر به مراتع مناطق قشلاقی جریمه‌های سنگینی را متوجه خانوار‌های عشایری خواهد کرد، از عشایر استان خواست برای کوچ عجله نکنند.

علی جعفر رضایی مدیر امور عشایر استان کرمانشاه با بیان اینکه عشایر بر اساس تقویم کوچ از ۱۵ آذر اجازه ورود به مراتع مناطق قشلاقی را دارند، گفت : در تلاشیم با هماهنگی منابع طبیعی به دلیل شروع زودهنگام بارندگی‌ها و کاهش دمای هوا، امسال تقویم کوچ را تغییر داده تا عشایر بتوانند از اول آبان اجازه ورود به مراتع مناطق قشلاقی را پیدا کنند.

وی با بیان اینکه ورود زودهنگام عشایر به مراتع مناطق قشلاقی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود، تاکید کرد: اگر عشایر ورود زودهنگام به مراتع مناطق قشلاقی داشته باشند، پوشش گیاهی مراتع آسیب خواهد دید و این موضوع وضعیت مراتع را در سنوات آتی تحت تاثیر قرار خواهد داد.

مدیر امور عشایر استان کرمانشاه تاکید کرد: ورود زودهنگام دام عشایر به مراتع مناطق قشلاقی برخورد جدی منابع طبیعی را در پی خواهد شد و جریمه‌های سنگینی را هم متوجه عشایر خواهد کرد که توصیه می‌شود عشایر هشدار‌ها در این زمینه را جدی بگیرند تا مشمول جریمه نشوند.

وی با بیان اینکه حدود ۲۰ درصد عشایر استان به صورت کاملا پیاده کوچ می‌کنند، گفت: ۵۰ درصد عشایر هم دام‌ها و احشام خود را پیاده و وسایل و تجهیزات زندگی را با ماشین به مقصد می‌فرستند و ۲۰ درصد آن‌ها هم به صورت کاملا ماشینی کوچ می‌کنند.

رضایی با بیان اینکه استان کرمانشاه حدود ۲۵۰۰ کیلومتر ایل‌راه عشایری شناسنامه دار و ثبت شده دارد، گفت: همه ساله کار مرمت ایل‌راه‌های عشایری در فصل کوچ انجام می‌گیر تا عشایر بتوانند بدون کمترین مشکل از ایل‌راه‌ها تردد کنند که امسال هم اقدامات درخوری در این زمینه صورت گرفته است.

 وی اشاره‌ای هم به همراهی و همکاری دستگاه‌ها و نهاد‌های مختلف برای تسهیل تردد عشایر در فصل کوچ داشت و گفت: در تلاشیم تا امسال هم با همکاری دستگاه‌های مختلف عشایر استان بدون کمترین مشکلی کوچ خود را به مناطق قشلاقی انجام دهند.

 رضایی ادامه داد: تمهیدات لازم برای تامین آب و نهاده‌های مورد نیاز عشایر در فصل کوچ اندیشیده شده است.

وی با بیان اینکه استان کرمانشاه چهار هزار خانوار عشایری کوچرو دارد، گفت: هزار خانوار عشایری استان برون‌کوچ بوده و به مناطق قشلاقی استان‌های ایلام، خوزستان و لرستان کوچ کرده و مابقی به مناطق قشلاقی داخل استان در شهرستان‌های قصرشیرین و سرپلذهاب کوچ می‌کنند.

رضایی با بیان اینکه استان کرمانشاه حدود ۱۳ هزار و ۸۰۰ خانوار خانواده عشایری دارد، گفت: خانوار‌های عشایری استان کرمانشاه ۷۵ هزار نفر جمعیت دارند .

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.