علی آقامحمدی روز دوشنبه در یادواره شهدای دانش آموز و فرهنگی استان همدان گفت: نمونه کامل زنان در دوران ما در انقلاب و بعد از انقلاب خانم دباغ بودند که توانست با تلاش و کوشش اخلاق و فقه را فرا بگیرد و زندگی را در خانواده و با دستان بیاموزد.
او گفت: شجاعت این بانوی بزرگ کمتر از مردان نبود چراکه وقتی برای آموزش دوران چریکی به لبنان رفت کمتر مردی جرات این کار را داشت.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بانو دباغ برای همراهی امام راحل خود را به نجف رساند و مدیریت و کنترل منزل ایشان را به عهده داشت و به عنوان یک محافظ با امام خمینی (ره) راهی پاریس شد.
محمدی گفت: این بانوی انقلابی پس از چند سال که به همدان بازگشت سپاه همدان را با همراهی محمد سموات و شهدا مانند نیکو منظر تاسیس کرد و اولین فرمانده سپاه همدان در اوایل انقلاب بود.
او گفت: وی هنگامی که در زندانهای ساواک بود و دخترش را شکنجه میدادند تا او را بشکنند به زینب کبری (س) اقتدا و مقاومت کرد.
زن محور جامعه است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به حدیث کساء گفت: خداوند در این حدیث پنج تن را معرفی میکند که محور آن حضرت فاطمه زهرا (س) است و این موضوع بیانگر آن است که زن محور جامعه است چه دختر، مادر و همسر باشد فرقی ندارد.
آقا محمدی با اشاره به اینکه حجاب تنها برای زنان نیست و مردان هم باید باحیا باشند گفت: اگر در جامعه عقل حاکم باشد میتوانیم جامعه با علم، دانش و فرهنگ داشته باشیم.
او با بیان اینکه شهدا برای حفظ این کشور از جان و مال خود گذشتند به شهید دانش آموز همدان حمید هاشمی اشاره کرد و گفت: در هنگام شهادت این شهید وقتی به منزل آنها رفتیم از رفتار و حرکات سایر دانش آموزان دریافتم که یک دانش آموز با شعور توانسته پناه جامعه و پدر یتیمان باشد.
در این یادواره پیام وزیر آموزش و پرورش از سوی سرپرست آموزش و پرورش استان همدان قرائت شد.
رضا مراد صحرایی در بخشی از این پیام آورده است: معلمان و دانش آموزان ایران اسلامی به ویژه استان همدان نقشی سترک در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس داشتند.
این پیام میافزاید: واقعه ۳۰ مهر ۵۷ همدان آغاز این راه درخشان بود و زمینه پیروزی انقلاب اسلامی شد.
در ادامه این پیام آمده است: استان همدان با ۱۳۰۰ شهید دانش آموز و فرهنگی نقش مهمی در انقلاب و دوران دفاع مقدس ایفا کرده است.
در این آیین با حضور آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، پناهی روا مدیر کل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش و جمعی از مسوولان استانی از نشریه زنگ حماسه رونمایی شد.
به گفته معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش همدان طی سال تحصیلی گذشته تاکنون به مناسبت کنگره ملی هشت هزار شهید استان با شعار هر مدرسه یک یادواره شهدا, هزار و ۹۸۰ یادواره شهدا در مدارس همدان برگزار شده است.
مرضیه حدیدچی معروف به دباغ در سال ۱۳۱۸ در خانوادهای مذهبی و فرهنگی در شهر همدان متولد و رشد کرد او تحصیلات خود را در مکتب خانه آغاز کرد و از معلومات پدرش علی پاشا حدیدچی که فردی فاضل و معلم اخلاق در محافل مذهبی بود در یادگیری قرآن و نهج البلاغه بهره فراوان برد.
در وصف بانو دباغ رهبری فرزانه انقلاب فرمودند: «بانوی مبارز و انقلابیِ خستگی ناپذیر» لقبی که در کنار دیگر القاب، چون مادر انقلاب، زنی از تبار الوند را در دلها جاویدان کرد.
مرضیه حدیدچی (دباغ) از مبارزان پیشگام انقلاب اسلامی ۲۷ آبان ماه سال ۹۵ پس از گذراندن دوره بیماری در بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) دارفانی را وداع گفت.
منبع ایرنا