مهدی کوهی حبیبی صبح امروز در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری، در خصوص دستگاه برداشت لوبیا در این استان، اظهار کرد: این دستگاه بعد از چندین سال کار تحقیقاتی به مرحله تجاری و ورود به مزرعه قرار گرفته است.
وی افزود: دستگاه برداشت محصول لوبیا از یک تیغه تشکیل شده است که داخل عمق خاک شده و از داخل خاک ریشههای بوتههای لوبیا را قطع میکند، بعد از آن کارگران میتوانند بوتههای این محصول را جمعآوری کنند.
کارشناس مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: عمده مشکلی که برای ساخت این دستگاه با آن مواجه بودیم در نظر گرفتن آلیاژ مناسب برای این تیغه بود، تا زمانی که در داخل خاک حرکت میکند دچار فرسایش و شکستی نشود.
بیشتر بخوانید
کوهی عنوان کرد: استفاده از دستگاه برداشت لوبیا علاوه بر جمعآوری محصول باعث خاکورزی خاک نیز میشود که برای کشت بعدی کشاورزی حائز اهمیت است.
وی در خصوص راندمان مکانیزاسیون دستگاه برداشت لوبیا، خاطرنشان کرد: در روز بین ۴ تا ۵ هکتار عملکرد دارد بدین معنی که در روز بین ۴ تا ۵ هکتار برداشت لوبیا انجام میشود، این در حالی است که به روش سنتی زمان بسیاری طولانیتری میطلبد و بین ۷۰ تا ۸۰ درصد هزینههای کارگری کاهش پیدا میکند.
کارشناس مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: وقتی کشاورز به صورت سنتی اقدام به برداشت محصول لوبیا میکند ریزش پیلهها زیاد میشود، اما دستگاه برداشت لوبیا، چون از عمق ریشه را قطع میکند ریزش محصول را در سطح زمین بسیار کمتر میکند.
کوهی بیان کرد: بیش از ۸۵ درصد اراضی کشاورزی در چهارمحال و بختیاری به صورت مکانیزه کشت میشوند و دستگاههای حبوبات کار و لوبیا کار در استان وجود دارد عمده مشکل جدا کردن بوتهها در سطح زمین بوده که کار با دست انجام میشده است.