استاندار کرمان در دیدارِ نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، توجه بیشتر سازمان‌های جهانی را به دو حوزه مهم و هزینه‌بر آموزش و بهداشت پناهندگان خواستار شد.

محمدمهدی فداکار امروز سه‌شنبه ۱۸ مهر ماه در دیدارِ نماینده جدید کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان به سابقه حضور بیش از چهار دهه پناهندگان کشور افغانستان در استان کرمان اشاره کرد و گفت: کرمان علاوه بر محل زندگی و اسکان، محل عبور پناهنده‌ها نیز هست.

وی، قرابت‌های فرهنگی، دینی و زبانی با ایران را از دلایل حضور اتباع کشور افغانستان بیان کرد و افزود: اتباع این کشور در بسیاری از کالا‌های یارانه‌ای مانند شهروندان ایرانی استفاده می‌برند و به صورت نمونه ماهانه ۱۰۰ تن آرد مصرف می‌کنند.

استاندار همچنین به استفاده رایگان اتباع خارجی از امکانات آموزشی و مدارس و هزینه‌های بالای بهداشتی و درمانی آن‌ها اشاره کرد و بیان داشت: در زمان کرونا، پناهنده‌ها به صورت رایگان واکسن را دریافت کردند و در دیگر بیماری‌ها نیز از امکانات بهداشتی و درمانی بهره‌مند هستند.

فداکار به اشتغال پناهنده‌ها در فرصت‌های شغلی ایران هم اشاره کرد و گفت: هیچ مالیاتی هم از درآمد حاصله پرداخت نمی‌کنند.

استاندار کرمان تصریح کرد: بخشی از اتباع و پناهنده‌ها، غیرمجاز هستند و به دلیل نداشتن مدارک لازم، زمینه اتفاق جرم برای آن‌ها فراهم است و بخشی از جرائم از سوی این گروه‌ها رخ می‌دهد.

فداکار اظهار داشت: توقع ما بر این است که سازمان‌های جهانی به ویژه سازمان ملل به تناسب باری که پناهنده‌ها بر کشور تحمیل می‌کنند، کمک‌های مالی خود را بیشتر کنند.
وی افزود: سیستان و بلوچستان به لحاظ اقامت اتباع خارجی ممنوع است و به همین دلیل، کرمان اولین ایستگاه حضور این گروه است و جمعیت بالایی هم در استان اقامت دارند.

استاندار کرمان تاکید کرد: آموزش و بهداشت دو حوزه بسیار مهم مورد نیاز اتباع خارجی است که هزینه‌های بالایی را نیز بر استان تحمیل می‌کند و لذا باید در این زمینه توجه بیشتری از سوی سازمان‌های جهانی داشته باشیم.  

کمک‌های استان کرمان به پناهندگان قابل تقدیر است

"یومیکو تاکاشیما" نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان از دولت ایران و استاندار کرمان برای حمایت و کمک به پناهندگان قدردانی کرد.

وی بیان داشت: یک درصد کمک به پناهنده‌ها از طریق سازمان‌های بین‌المللی انجام می‌شود و ۹۹ درصد از سوی دولت ایران است. وظیفه من است که کار خوب دولت ایران برای پناهنده‌ها را به کشور‌های کمک دهنده مالی اطلاع دهم تا منابع بیشتری جذب کنیم.

نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در ایران گفت: باید به دنیا بگوییم چه کار‌های بزرگی در ایران انجام می‌شود و آن را به عنوان یک مدل معرفی کنیم؛ ضمن اینکه با تهیه برنامه‌ای، درخواست جذب مالی بیشتر با توجه به نیاز‌ها در کرمان داشته باشیم.

"یومیکو تاکاشیما" ابراز امیدواری کرد با حمایت و همراهی استان کرمان، این مسیر راحت‌تر و سریع‌تر طی شود.

روح‌الله خضری‌پور مدیرکل امور اتباع و امور مهاجرین خارجی استان کرمان هم از راه‌اندازی تصفیه‌خانه مهمانشهر بردسیر، تجهیز امکانات ۳۵ مدرسه، توزیع ۴ هزار و ۳۳۶ بسته آموزشی برای دانش‌آموزان اتباع خارجی و راه‌اندازی پنل‌های خورشیدی در مهمانشهر خبر داد. 

وی افزود:، اما این کار‌ها پاسخگوی نیاز نیست و توقع داریم سازمان ملل برای مهاجران افغانستانی در ایران فعال‌تر عمل کند تا از این وضعیت خارج شوند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.