"مصطفی زبردست" بیان کرد: سازمان دامپزشکی به عنوان یک نهاد حاکمیتی و خدماتی نقش تاثیرگذاری بر سلامت، بهداشت جامعه و امنیت غذایی و اشتغال در حوزههای وابسته به این رشته دارد و در این راستا تلاش میشود با نظارتها و انجام وظایف تعریف شده مواد غذایی دامی سالم در سطح استان عرضه شود.
وی اظهار داشت: هم اکنون در سه حوزه صادرات پای مرغ، خوراک ماهیان گرم آبی و شیرخشک در این استان اقدام میشود و به تازگی نیز شرکت شیر پگاه بعنوان چهارمین واحدی استان در بین بازارهای جهانی حاضر شده است.
صادرات یک هزار و ۱۴۱ تن پای مرغ فرآوری شده از لرستان
مدیرکل دامپزشکی لرستان با اشاره به استانداردهای بهداشتی بیماریهای دامی و سلامت فرآوردههای خام دامی اظهار داشت: صادرات پای مرغ در شهرستان کوهدشت طی چند سال اخیر فعال شده و با اشتغالزایی ۶۰ نفر، از ابتدای امسال یک هزار و ۱۴۱ تن پای مرغ فرآوری و به کشورهای جنوب شرق آسیا ارسال شده است.
۲۷۷ تن خوراک ماهیان گرم آبی از لرستان صادر شد
زبردست با اشاره به اهمیت صادرات و فعالیت استان در این حوزه و گسترش بازارهای صادراتی ادامه داد: امسال ۲۷۷ تن صادرات خوراک ماهیان گرم آبی به همسایگان شمال کشور و ۲۵ تن شیرخشک دامی از لرستان به کشورهای عراق و سوریه انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه ۲ کارخانه بزرگ داروسازی در لرستان وجود دارد، یادآور شد: تاکنون نزدیک به ۱۰۰ قلم انواع داروهای دام، طیور و آبزیان در این ۲ واحد تولید و محصولات این واحدها با نظارت بازرسان دارای کیفیت بسیار خوبی حتی در حوزه صادرات هستند.
۲۲ هزار قطعه در ساعت، ظرفیت کشتارگاههای طیور لرستان
مدیرکل دامپزشکی لرستان افزود: اکنون ۱۰ واحد کشتارگاه طیور و دام در لرستان فعال هستند و ظرفیت کشتارگاههای طیور در لرستان ۲۲ هزار قطعه در هر ساعت است و اعلاوه بر نیاز استان قسمتی از نیاز استانهای همجوار نیز تامین میشود.
زبردست اضافه کد: امسال بیش از ۱۳ میلیون قطعه طیور در این استان با نظارت دامپزشکی کشتار شده است.
وی عنوان کرد: همچنین امسال ۱۲۴ هزار راس دام سبک و ۱۸ هزار راس دام سنگین در کشتارگاههای استان کشتار شده است.
مدیرکل دامپزشکی لرستان افزود: طی ۶ ماه پایانی هر سال و فرودین ماه جمعیت زیاد دام در اطراف شهرستان پلدختر مستقر میشوند و از خدمات دامپزشکی برای دامهای عشایر و مایه کوبی بصورت رایگان برای چهار بیماری تب برفکی، طاعون نشخوارکنندگان کوچک، آبله و تب مالت بهره مند میشوند و خوشبختانه اپیدمی در جمعیت دامی استان وجود ندارد.
زبردست با بیان اینکه یکی از مشکلات این اداره کل ناوگان حمل گوشت با توجه به اینکه حجم کشتار زیاد است، اظهار داشت: زیرسخت چندانی در این زمینه وجود ندارد و برای رونق این حوزه از حضور و سرمایه گذاری بخش خصوصی استقبال میکنیم، همچنین با پیگیریهای انجام شده دریافت تسهیلات ارزان قیمت علاقمندان این بخش در حال انجام است.
وی بیان اینکه با آغاز فصل سرما ورود پرندگان مهاجر و آبزی به استان در حال آغاز شدن است، گفت: حدود ۳۰ اکوسیستم تالاب و دریاچه، سد و رودخانه محل گذران فصل سرمای پرندگان مهاجر و آبزی در این استان قرار دارد که مقابله با شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از این دیدگاه حائز اهمیت است، چراکه یک بیماری مشترک بین انسان و دام است و میتواند در جامعه باعث بروز مشکلاتی کند، براساس گزارشات سازمان بهداشت جهانی دام ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به دلیل تغییرات در ساختار این ویروس قابلیت انتقال به پستانداران نیز پیدا کرده است.
مدیرکل دامپزشکی لرستان یادآور شد: سنوات گذشته این بیماری اختصاص به جمعیت پرندگان داشت، اما متاسفانه با تغییرات ساختاری این ویروس در ۲۲ کشور دنیا و براساس گزارشات دریافتی قابلیت انتقال به پستانداران به ویژه گوشتخواران را پیدا کرده است.
زبردست تاکید کرد: پایش اکوسیستمها و تالابهای محل گذران فصل کوچ پرندگان در ۶ ماه دوم سال با هماهنگی با محیط زیست استان انجام و در تمام مراکز عرضه مرغ گوشتی، تخم گذار و مرغ مادر ناظر بهداشتی دامپزشکی مستقر میشوند و کوچکترین تغییرات دام و علایم اطلاع رسانی و مباحث پیشگیری در دستور کار قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: ایمن سازی ناظران کشتارگاهها و واحدهای پرورشی در حال انجام و آموزش، اطلاع رسانی در مدارس و آگاهی سازی دانش آموزان با بیماریهای مشترک انسان و دام به ویژه بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در دستور کار قرار گرفته است.