سلمان محمدی گفت: مرتعداران و دامداران دارای پروانه چرا باید طبق قوانین و مقررات سالانه به تمدید آن اقدام کنند مراجعه نکردن منجر ه ابطال پروانه چرا و بلامعارض شدن مرتع میشود.
محمدی افزود: تاریخ ورود و خروج دام، مدت چرای دام، ظرفیت مراتع، ایجاد تعادل بین دام و مرتع از مهمترین راهکارها در زمینه مدیریت بهینه مراتع به شمار میرود.
رییس اداره امور مراتع و بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: تاکنون بیش از ۳۰ پروانه چرای دام در استان ابطال شد.
وی افزود: بر این اساس چنانچه دارنده پروانه چرای دام فوت کند، ظرف مدت ۲ سال از زمان فوت، همسر و فرزندان متوفی که ساکن محل یا عضو نظام عشایری یا به صورت مستمر به حرفه دامداری مشغول باشند، مکلفند صرفاً یک نفر از بین خود انتخاب کنند تا پروانه مرتع داری به وی انتقال یابد.
محمدی ادامه داد: چنانچه همسر و فرزندان مرتعدار متوفی تا تاریخ ابلاغ این شیوه نامه نسبت به اجرای این بند اقدام نکرده اند، ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مکلف است در صورت عدم احراز سایر شرایط نسبت به ابطال مجوز مرتعدار اقدام کند.
وی اظهار کرد: تمام امور مربوط به مرتعداران از جمله تمدید پروانه چرای دام و.. از طریق سامانه یکپارچه دولت به نام سامانه "سمطا" انجام میشود به منظور ثبت مشخصات مرتعداران در این سامانه لازم است دامداران و مرتعداران علاوه بر مراجعه به واحد مرتع منابع طبیعی شهرستانهای مربوطه نسبت به تکمیل این مشخصات شامل کدملی، تاریخ تولد و... اقدام نمایند.