در حالی که برداشت چغندرقند از سطح هزار و ۲۷۰ هکتار از مزارع شهرستان مرودشت آغاز شده است، با شروع کاشت این محصول در کازرون، امسال حدود ۸۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی این شهرستان به کشت چغندر قند اختصاص یافت.
مدیر جهاد کشاورزی مرودشت گفت: برداشت چغندرقند از سطح هزار و ۲۷۰ هکتار از مزارع این شهرستان آغاز شده است.
منصور امیریان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت اظهار کرد: برداشت چغندرقند از سطح هزار و ۲۷۰ هکتار از مزارع این شهرستان آغاز شده و با توجه به تاریخ کشت مزارع، تا پایان آبان ماه ادامه دارد.
او با بیان اینکه ارقام مورد استفاده شامل پیرولا، ایزابلا، سمنتا، ناگونا و اورسلینا است، ادامه داد: متوسط عملکرد چغندر قند در شهرستان ۶۰ تن در هکتار است و پیش بینی میشود بیش از ۷۶ هزار تن چغندر قند از مزارع شهرستان تولید شود.
امیریان اضافه کرد: محصول تولیدی توسط کشاورزان این شهرستان به کارخانههای قند مرودشت و کوار تحویل داده میشود و خرید محصول به صورت تضمینی، توسط کارخانههای قند انجام میشود.
مدیر جهاد کشاورزی کازرون از آغاز کشت چغندرقند پاییزه در این شهرستان خبر داد و گفت: پیشبینی میشود امسال کشت چغندر قند پاییزه در این شهرستان با افزایش ۶۰ درصدی نسبت به پارسال به ۸۰۰ هکتار برسد.
حمید رشیدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون با اشاره به آغاز کشت چغندرقند پاییزه در این شهرستان، اظهار کرد: بهترین زمان کاشت این محصول از نیمه مهرماه تا اواسط آبان ماه است.
او تصریح کرد: پیشبینی میشود امسال کشت چغندر قند پاییزه در این شهرستان با افزایش ۶۰ درصدی نسبت به پارسال به ۸۰۰ هکتار برسد.
مدیر جهاد کشاورزی کازرون بیان کرد: چغندرقند پاییزه بهصورت قراردادی کشت میشود و خرید آن تضمینی است و پیشبینی میشود سطح آن نسبت به پارسال ۳۰۰ هکتار افزایش یابد.
رشیدی افزود: عمده کشت چغندرقند پاییزه در شهرستان کازرون در بخش مرکزی و فامور است و با استفاده از ارقام آنتک، اکازیا و روسالیتا و بهصورت مکانیزه انجام میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون دلایل افزایش سطح زیر کشت چغندرقند در امسال را افزایش قیمت خرید محصول تولیدشده، تشکیل جلسات توجیهی و کلاسهای آموزشی و ترویجی، توزیع بهموقع نهادههای کشاورزی از سوی کارخانههای طرف قرارداد، استفاده از آبیاری تحتفشار و تعهد کارخانههای قند در پرداخت بهموقع مطالبات کشاورزان عنوان کرد.
این مقام مسئول ادامه داد: مصرف آب کمتر در مزارع، بالاتر بودن میانگین عملکرد، تحمل به شوری و اصلاح خاک بهصورت تناوب با سایر محصولات از مزایای کشت چغندرقند در مناطق جنوبی استان فارس است.
مدیر جهاد کشاورزی خرامه از آغاز کشت خاکشیر در سطح ۳۴۰ هکتار از اراضی کشاورزی بخش مرکزی این شهرستان خبر داد.
ایرج دهقانی مدیر جهاد کشاورزی خرامه با اشاره به لزوم تغییر الگوی کشت در مقابله با محدودیتهای آبی، اظهار کرد: کشت خاکشیر در سطح ۳۴۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان از دهه اول مهرماه آغاز و تا اواخر دی ماه ادامه خواهد داشت.
این مقام مسئول اصلاح الگوی کشت و توسعه کشاورزی حفاظتی را ۲ رویکرد مهم در تحقق کشاورزی پایدار برشمرد و تصریح کرد: از ۳۴۰ هکتار کشت خاکشیر، ۳۲۰ هکتار به روش کم خاک ورزی و ۲۰ هکتار با استفاده از ادوات بی خاک ورزی به زیر کشت رفته است.
دهقانی، پایین بودن هزینههای تولید، نیاز آبی پایین و سازگاری با اقلیم منطقه را از دلایل گرایش بهره برداران به کشت این گیاه دارویی دانست و گفت: پیش بینی میشود امسال بیش از ۹۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی شهرستان به این محصول اختصاص یابد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خرامه بر ضرورت اقتصادی کردن کشاورزی تاکید کرد و ادامه داد: نفوذ دانش نقشه راه برون رفت از بحران خشکسالی، بهبود وضعیت اقتصادی و کاهش اثرات تحریمها خواهد بود.
آغاز برداشت بادمجان پاییزه در قیروکارزین
مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین گفت: برداشت بادمجان از ۱۲۵ هکتار زمینهای کشاورزی شهرستان قیروکارزین آغاز شده است.
محمد حیدری محمد حیدری مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین اظهار کرد: برداشت بادمجان از ۱۲۵ هکتار زمینهای کشاورزی شهرستان قیروکارزین آغاز شده و تا تا اواخر آذر ادامه دارد.
او با بیان اینکه هنگام و افزر از مناطق مهم کشت بادمجان در این شهرستان است، افزود: پیش بینی میشود نزدیک به ۲ هزار و ۵۰۰ تن محصول بادمجان در این منطقه تولید و روانه بازارهای مصرف شود که نسبت به پارسال ۶۰ درصد افزایش دارد.
او اضافه کرد: برداشت بادمجان به صورت هفتگی از مزارع انجام میشود و در صورت بروز نکردن سرمای زود رس میزان تولید محصول افزایش چشمگیری خواهد داشت.
حیدری با بیان اینکه ۳۰ کشاورز در کشت و برداشت این محصول فعالیت میکنند، افزود: میزان برداشت بادمجان ۲۰ تن در هر هکتار است.
این مقام مسؤل گفت: کشت بادمجان در این شهرستان در ۲ فصل پاییزه و زمستانه صورت میگیرد.
برآورد برداشت بالغ بر ۸ هزار و ۲۰۲ تن بادام از باغهای اقلید
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی اقلید گفت: پیش بینی میشود بالغ بر ۸ هزار و ۲۰۲ تن بادام از باغات این شهرستان برداشت و روانه بازارهای داخلی و خارج استان شود.
ارسلان صالحی سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی اقلید اظهار کرد: برداشت بادام در این شهرستان از اواسط شهریور آغاز شده و تا پایان مهرماه ادامه دارد.
او با بیان اینکه این شهرستان با دارا بودن بیش از ۱۳ هزار هکتار باغ بادام دیم و آبی، قطب تولید این محصول در استان فارس محسوب میشود، ادامه داد: از این سطح ۴۰۰ هکتار باغ آبی و هزار و ۶۰۰ هکتار باغ دیم است.
صالحی اضافه کرد: عمده ارقام کشت شده در شهرستان شامل شاهرودی ۷ و ۸ و ۱۲ دیرگل و ارقام محلی است.
او تصریح کرد: پیش بینی میشود بالغ بر ۸ هزار و ۲۰۲ تن بادام از این باغات برداشت و روانه بازارهای داخلی و خارج استان شود.
این مقام مسئول بیان کرد: بیشترین سطح کشت باغهای بادام شهرستان در شهرهای سده و دژکرد است که بیشتر به صورت دیم کشت شده است.
صالحی تصریح کرد: شرایط توپوگرافی، بارندگی مناسب، رعایت اصول باغداری از جمله استفاده از روشهای بیولوژیک در مبارزه با آفات و بیماری ها، رعایت بهداشت باغ و حذف علفهای هرز، شخم خلاف شیب و ذخیره بهتر رطوبت از مهمترین دلایل موفقیت باغداران در تولید بادام است که علاوه بر عملکرد مناسب موجب تولید محصولی باکیفیت شده است.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی اقلید به نقش صنایع تبدیلی و تکمیلی در افزایش ارزش افزوده این محصول اشاره کرد و گفت: عمده محصول تولیدی شهرستان بدون فرآوری به استانهای مختلف صادر میشود که با ایجاد صنایع تبدیلی مختلف میتوان کمک بزرگی به افزایش درامد کشاورزان و توسعه منطقه کرد.
پیش بینی برداشت ۱۲ هزار تن وَش پنبه در زرین دشت
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرین دشت گفت: پیشبینی میشود تا پایان فصل برداشت ۱۲ هزار تن وَش پنبه در این شهرستان برداشت شود.
روح اله دیانت مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرین دشت با بیان اینکه عملیات برداشت پنبه از اوایل مهرماه آغاز شده است و تا اواخر آذرماه ادامه دارد، اظهار کرد: پیشبینی میشود تا پایان فصل برداشت ۱۲ هزار تن وَش پنبه از سطح ۳ هزار و ۹۵۰ هکتار مزارع این شهرستان برداشت شود.
او ادامه داد: شهرستان زریندشت با این میزان تولید سالانه وَش پنبه رتبه سوم در استان فارس را به خود اختصاص داده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرین دشت تصریح کرد: ارقام پنبه تولیدشده شامل رقمهای ایرانی گلستان، ساجدی، ارمغان و لطیف و ارقام وارداتی لیدر، ماکسا و کاریسماست که از کیفیت الیاف مطلوبی برخوردارند.
دیانت بیان کرد: هزار بهرهبردار در زمینهٔ زراعت پنبه در شهرستان زریندشت فعالیت دارند و این محصول در تمام مناطق این شهرستان کشت میشود.
این مقام مسئول اضافه کرد: با توجه به کمبود ادوات مکانیزه برای برداشت پنبه یا نبود امکان حضور ادوات در برخی از مزارع، عمده برداشت پنبه شهرستان با بهکارگیری بیش از ۳۵ نفر - روز نیروی انسانی به ازای هر هکتار انجام میشود که سهم بسزایی در اشتغالزایی فصلی کارگران دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زریندشت بابیان اینکه پنبه یک محصول صنعتی است و در کارخانههای مرتبط با صنعت نساجی کاربرد دارد، یادآور شد: ایجاد صنایع وابسته به این محصول در شهرستان میتواند در تکمیل زنجیره ارزش و توسعه بیش از پیش مزارع پنبه بهعنوان یک محصول باارزش نقش بسزایی ایفا کند.
اجرای طرح یکپارچهسازی اراضی کشاورزی در فیروزآباد
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فیروزآباد از اجرای قانون یکپارچه سازی اراضی کشور در اراضی پلاک رودبال به مساحت ۶ هزار هکتار بهعنوان پایلوت در این شهرستان خبر داد.
حبیب کوهکن مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فیروزآباد با اشاره به اجرای قانون یکپارچه سازی اراضی کشور در این شهرستان، اظهار کرد: اراضی پلاک رودبال به مساحت ۶ هزار هکتار بهعنوان پایلوت در این شهرستان در نظر گرفته شده است.
او با بیان اینکه این طرح توسط سازمان امور اراضی کشور در حال اجراست، افزود: هدف از اجرای این طرح به حدنصاب فنی و اقتصادی رساندن قطعات اراضی کشاورزی است.
کوهکن ادامه داد: با اجرای قانون یکپارچهسازی اراضی کشاورزی از خرد شدن اراضی جلوگیری میشود.
این مقام مسئول اضافه کرد: بر اساس بخشنامه جدید سازمان امور اراضی کشور، کشاورزانی که طرح یکپارچهسازی اراضی را اجرا کنند از مشوقهای دولتی برخوردار میشوند.
او اختصاص ۸۵ درصد یارانه برای تجهیز و نوسازی سیستمهای آبیاری تحتفشار و پرداخت تسهیلات بانکی کمبهره را ازجمله این مشوقها اعلام کرد.
کوهکن افزود: این قانون که پس از سالها به مرحله اجرا در آمده گامی مؤثر برای جلوگیری از خرده مالکی اراضی کشاورزی است و با اجرای آن، هزینه تولید کاهشیافته و کیفیت محصولات کشاورزی بهبود پیدا میکند.
آغاز برداشت ذرت علوفهای در نیریز
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیریز از آغاز برداشت ذرت علوفهای در سطح ۸۸ هکتار از مزارع این شهرستان خبر داد.
علیرضا بصیری با اشاره به آغاز برداشت ذرت علوفهای در سطح ۸۸ هکتار از مزارع این شهرستان، اظهار کرد: برداشت این محصول از مهرماه آغاز شده است و تا اواخر این ماه ادامه دارد.
او با بیان اینکه متوسط برداشت ذرت علوفهای در هر هکتار حدود ۵۰ تن است، افزود: پیشبینی میشود نزدیک به ۴ هزار و ۴۰۰ تن از این محصول برداشت شود.
بصیری با اشاره به اینکه بازارهای هدف ذرت سیلویی دامداریهای شهرستان نی ریز، استانهای کرمان و یزد هستند، تصریح کرد: در سال زراعی ۱۴۰۲ -۱۴۰۱ در شهرستان، ۵۹ هکتار ذرت دانهای نیز کشت شده است که برداشت آن در اوایل آبان ماه آغاز میشود و انتظار میرود با عملکرد ۸ تن در هکتار، میزان ۴۷۲ تن تولید و روانه بازار مصرف شود.
توزیع بیش از ۸۰۰ تن کود شیمیایی در استهبان
مدیر جهاد کشاورزی استهبان از تامین و توزیع بیش از ۸۰۰ تن کود شیمیایی از ابتدای امسال تا پایان تابستان برای کشت محصولات تابستانه خبر داد.
مهدی اعیان منش مدیر جهاد کشاورزی استهبان با اشاره به تامین و توزیع بیش از ۸۰۰ تن کود شیمیایی در ۶ ماهه نخست امسال برای کشت محصولات تابستانه، اظهار کرد: تامین و توزیع این میزان کود توسط ۶ کارگزار فعال در شهرستان با پیگیری و هماهنگی اداره تعاون روستایی و اتحادیه تعاونی روستایی صورت گرفته است.
او بیان کرد: بیش از ۴۵۰ تن از کودهای شیمیایی توزیع شده، برای کشت تابستانه جهت محصولات پنبه، ذرت، گوجه فرنگی و پیاز و مابقی در فصل بهار برای کشت شتوی استفاده شده است.
مدیر جهاد کشاورزی استهبان اضافه کرد: توزیع کودهای شیمیایی بر اساس سیستم هوشمند توزیع نهادههای کشاورزی و با صدور حواله الکترونیک از سوی مراکز چهارگانه در شهرستان صورت میگیرد.
اعیان منش به اهمیت تغذیه و نقش آن در بهبود کمی و کیفی محصولات تولیدی اشاره کرد و گفت: تامین و توزیع کودهای شیمیایی تا پایان سال برای کشت شتوی سال زراعی جدید ادامه دارد و توصیه میشود بهره برداران قبل از استفاده از کودهای شیمیایی، با انجام آزمون خاک، براساس توصیه آزمایشگاه، نسبت به تغذیه کودی در مزارع خود اقدام کنند.
آغاز توزیع بذر گواهی شده گندم در ارسنجان
مدیر جهاد کشاورزی ارسنجان از آغاز توزیع بذرهای اصلاح شده گندم و جو در این شهرستان خبر داد.
غلامعباس زارعی فر مدیر جهاد کشاورزی ارسنجان با بیان اینکه در سال زراعی گذشته بیش از ۱۲ هزار هکتار از اراضی این شهرستان به کشت گندم و جو آبی و دیم اختصاص داشته است، اظهار کرد: به منظور تامین بذر گندم و جو نخستین محموله بذرهای اصلاح شده گندم شامل ارقام ترابی، تیرگان و سیروان و ارقام جو شامل رقم ریحانه در انبار کارگزارهای این شهرستان تخلیه شده است.
او تصریح کرد: توزیع بذرهای اصلاح شده گندم از اواسط مهرماه آغاز و تا تاریخ کشت بهینه گندم در این شهرستان ادامه خواهد داشت.
این مقام مسئول ضمن تاکید بر مصرف بذور گواهی شده، از کشاورزانی که قصد استفاده از بذور خود مصرفی دارند، توصیه کرد: نسبت به بوجاری و ضدعفونی بذر با سموم قارچ کش حتما اقدام کنند.
او با بیان اینکه تاریخ بهینه کشت گندم آبی در شهرستان ارسنجان از اول آبان ماه تا اواسط آذرماه است، تصریح کرد: اقدامات موثر در افزایش بهره وری و تولید در واحد سطح را میتوان به تهیه بستر مناسب با دانه بندی صحیح خاک، تسطیح نسبی، استفاده از بذور گواهی شده، استفاده از بذرمال روی، استفاده از میزان مناسب بذر (۲۰۰ کیلوگرم در هکتار)، استفاده از کودهای پایهی فسفاته و پتاسه، استفاده از دستگاههای کودکار بذرکار، آبیاری تحت فشار تیپ در اراضی با خاک و آب مناسب، استفاده از کف کارها در اراضی دارای آب و خاک شور، مبارزه به موقع با علفهای هرز و بهره گیری از محلول پاشی با عناصر ریزمغذی اشاره کرد.
آغاز برداشت لوبیا از مزارع آباده
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آباده از آغاز برداشت لوبیا از سطح ۲۰۵۰ هکتار مزارع این شهرستان خبر داد.
مهدی امینی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آباده با اشاره به اینکه برداشت لوبیا در این شهرستان از اواسط مهرماه آغاز شده و تا اوایل ابان ادامه دارد، اظهار کرد: پیشبینی میشود بالغ بر ۳ هزار و ۷۰۰ تن محصول تولید و روانه بازار شود.
این مقام مسئول اضافه کرد: برداشت محصول بهصورت نیمه مکانیزه و در ۲ مرحله به صورت برداشت دستی توسط کارگر و جداسازی دانه از غلاف توسط کمباین انجام شده و سپس بوجاری و کیسه گیری محصول در یک بازه زمانی چند روزه انجام میشود.
او بیان کرد: نزدیک به ۸۰ هزار نفر روز نیروی کارگری در برداشت و جمع آوری این محصول اشتغال داشته اند.
امینی با بیان اینکه عملکرد این محصول در شهرستان آباده به طور میانگین هزار و ۸۰۰ کیلوگرم در هکتار است، افزود: ارقام کشت شده در امسال چیتی، خمین، سدهای و لوبیا سفید و قرمز است.
آغاز برداشت سیب از باغات بوانات
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بوانات گفت: عملیات برداشت سیب از سطح ۳۰۰ هکتار از باغهای این شهرستان آغاز شده است.
مجید صفری سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بوانات با بیان اینکه برداشت سیب در این شهرستان از اوایل مهرماه آغاز شده است و تا اواسط آبان ماه ادامه دارد، اظهار کرد: پیش بینی میشود بالغ بر ۶ هزار تن محصول تولید و روانه بازار مصرف شود.
او اضافه کرد: ارقام سیب تولیدی در شهرستان بوانات شامل رِد و گلدن است که متناسب با اقلیم منطقه است.
این مقام مسئول تصریح کرد: عملیات برداشت و بستهبندی سیب درختی توسط کارگران فصلی انجام میشود که باعث اشتغالزایی فصلی در این شهرستان میشود.
صفری بیان کرد: حدود ۲۰ درصد از سیب تولیدی در شهرستان بوانات روانه سردخانه بهمنظور عرضه در شب عید میشود.
کشت کلزا در شهرستان لامرد آغاز شد
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان لامرد گفت: کشت کلزا از هفته اول مهرماه از بخش علامرودشت شهرستان لامرد آغاز شد.
علیرضا محمدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان لامرد با اشاره به آغاز کشت کلزا در این شهرستان، اظهار کرد: کشت کلزا از هفته اول مهرماه از بخش علامرودشت این شهرستان آغاز شده است.
او با تاکید بر اهمیت کاشت دانه روغنی کلزا و اهمیت تناوب با محصول استراتژیک گندم، تصریح کرد: انتظار میرود امسال بیش از ۳۰۰ هکتار کشت کلزا در شهرستان انجام شود.
این مقام مسئول افزود: پیش بینی میشود ۶۵ تن کلزا از مزارع کلزا برداشت شود و عمده کشت کلزا به صورت آبیاری تحت فشار است.
محمدی افزود: ۱۰۰ درصد مزارع به صورت مکانیزه کشت انجام میشود و با توجه به پیش بینیهای هواشناسی نسبت به افزایش عملکرد این محصول استراتژیک و راهبردی خوش بین هستیم.
توزیع ۱۴۳ تن برنج و شکر تنظیم بازار در مرودشت
مدیر جهاد کشاورزی مرودشت گفت: با هدف کنترل قیمت کالاهای اساسی و تنظیم بازار، در مهر ماه امسال ۱۴۳ تن برنج و شکر در سطح شهرستان توزیع شد.
منصور امیریان مدیر جهاد کشاورزی مرودشت بیان کرد: در مهر ماه امسال ۸۷ تن برنج و ۵۶ تن شکر تنظیم بازار به این شهرستان تخصیص یافته که جذب و توزیع شد.
او با بیان اینکه شکر و برنج از کالاهای اساسی و پرمصرف خانوارها محسوب میشوند و تامین این محصولات و نظارت بر توزیع آنها میتواند بر کنترل قیمت آنها تاثیر گذار باشد، افزود: قیمت مصوب هر کیلوگرم شکر تنظیم بازار برای مصرف کننده ۲۸۰ هزار ریال است.
امیریان اضافه کرد: برنج تخصیصی شهرستان در مهرماه شامل ۲۹ تن برنج هندی با قیمت مصوب هر کیلوگرم برای مصرف کننده ۳۵۰ هزار ریال و ۵۸ تن برنج تایلندی با قیمت مصوب هر کیلوگرم ۲۵۵ هزار ریال بوده است که در اختیار ۱۵ واحد صنفی در شهر مرودشت و در بخشها و روستاها قرار گرفته است.
او در ادامه به نظارت مستمر بر نحوه توزیع و قیمت مصوب توسط تیم بازرسی متشکل از جهاد کشاورزی، اداره صمت، اتاق اصناف و بسیج اصناف در سطح شهر اشاره کرد و گفت: کار نظارت بر فروشگاهها در بخشها و روستاهای شهرستان، با همکاری بخشداران، شوراها، دهیاران و مراکز جهاد کشاورزی انجام میپذیرد.
تولید بیش از ۸۰۰ تن لوبیا در بوانات
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی بوانات گفت: بالغ بر ۸۷۵ تن محصول لوبیا از مزارع این شهرستان برداشت شده است.
مجید صفری سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بوانات با اشاره به پایان برداشت لوبیا از سطح ۳۵۰ هکتار از مزارع این شهرستان، اظهار کرد: بالغ بر ۸۷۵ تن محصول از مزارع این شهرستان برداشت شده است.
او با بیان اینکه برداشت لوبیا در شهرستان بوانات در اواسط مهرماه به پایان رسیده است، افزود: در این شهرستان به طور عمده لوبیای چیتی و قرمز تولید میشود.
این مقام مسئول با بیان اینکه محصول لوبیای شهرستان بوانات از کیفیت مطلوبی برخوردار است، اضافه کرد: این محصول در بازار شهرستان شیراز و استان یزد نیز عرضه میشود.
او با بیان اینکه امسال حدود ۱۰ درصد از مزارع لوبیا با روشهای آبیاری نوین انجام شده است، ادامه داد: این اقدام تأثیر بسیار خوبی بر عملکرد محصول و بهرهوری آب داشت.
صفری با اشاره به اینکه کار برداشت محصول لوبیا توسط کارگر انجام میشود، اضافه کرد: جداسازی دانه لوبیا از غلاف به وسیله کمباین انجام میشود.