دکتر احمد شاه فرهت،فوق تخصص نوزادان ضمن بيان اين مطلب به خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: دستگاه دفاعي نوزادان نارس مانند ساير قسمت هاي بدن آنها نارس و ضعيف است و نوزادان نارس توانايي مقابله با ميکروب هاي محيط را نداشته و بيشتر در معرض بيماري هاي عفوني قرار مي گيرند.
وي با اشاره به اين که علائم عفونت در نوزاد ممکن است بسيار مبهم و غير اختصاصي باشد، افزود: زردي يا يرقان، دماي بالا و يا پايين بدن، خوب شير نخوردن، آپنه يا اختلال تنفسي، رنگ پريدگي، کبودي و کاهش يا افزايش ضربان قلب از جمله نشانه هاي بروز عفونت در نوزادان نارس به شمار مي رود و اين عفونت ها ممکن است از طريق مادر به نوزاد از تولد منتقل شود.
اين فوق تخصص نوزادان گفت: گاهي عوامل ايجاد کننده عفونت وارد جريان خون نوزاد مي شود که ممکن است موجب عفونت مغز ، اختلال در کارکرد ساير اعضاء بدن و گاهي مرگ نوزاد شود.
دکتر احمد شاه فرهت خاطرنشان كرد: براي تشخيص عفونت، پزشک متخصص بايد دستور انجام بعضي از اقدامات تشخيصي مانند آزمايشات خون، ادرار و عکس برداري را بدهد كه عفونت هاي باکتريايي با داروهاي آنتي بيوتيکي و عفونت هاي ويروسي و قارچي با ساير دارو هاي تجويز شده قابل درمان است. /ح